Rootsi printsess Madeleine’i väidetavalt tallenahkne kasukas tõi kaasa karmi kriitika (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Madeleine
Printsess Madeleine Foto: Anders Wiklund/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Möödunud reedel, 1. detsembril ristiti Stockholmis prints Carl Philipi ja ta naise, printsess Sofia teist poega, prints Gabrieli, kelle ristimisel osales ka prints Carl Philipi õde, printsess Madeleine.

Rootsi meedia ja loomakaitseühingu Djurens rätt andmetel kandis Madeleine Valentino moemaja lambanahkset kasukat, mille hind on vähemalt 140 000 Rootsi krooni (umbes 14 000 eurot).

Printsess Madeleine ja ta meesChristopher O'Neill
Printsess Madeleine ja ta meesChristopher O'Neill Foto: Fredrik Sandberg/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Loomakaitsjate andmetel on selline kasukas valmistatud paaripäevaste tallede nahkadest.

Rootsi naisteajakirjad tõstsid esile, et Madeleine armastab riietud kallilt, sest lisaks väga kallile kasukale oli tal seljas Valentino moemaja kleit, mille hind on üle 55 700 Rootsi krooni (5600 eurot).

Teada on, et printsess Madeleine eelistab Valentino rõivaid, kuid varem ei ole ta avalikul sündmusel midagi nii kallist seljas kandnud kandnud.

Djurens rätti sõnul eirab Madeleine fakti, et tema kasuka tegemiseks tapeti lambatallesid.

«Printsessi suhtumine teeb murelikuks, sest avaliku elu esindajana peaks ta olema parimini kursis sellega, mis puudutab karusnahatööstust ja loomade õigusi. Kuningliku pere liikmed peaksid kaaluma, mida selga panevad ja millise sõnumi oma rõivastega edastavad,» sõnas loomakaitseühingu esindaja Camilla Björkbom.

Printsess Madeleine (vasakul) ja printsess Sofia
Printsess Madeleine (vasakul) ja printsess Sofia Foto: Anders Wiklund/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Rootsi meedia teatel on Euroopas, kaasa arvatud Rootsis juba kümmekond aastat protesteeritud karusloomakasvanduste ja karusnahkade kandmise vastu, kuid printsess Madeleine tundub sellega mitte kursis olevat.

Djurens rätt edastas oma Facebooki lehel, et Madeleine kasukas on oletatavalt valmistatud 3 – 6 päevaste karakul-tallede nahast.

Printsess Madeleine ja ta mees Christopher O'Neill
Printsess Madeleine ja ta mees Christopher O'Neill Foto: Jonas Ekstr/Scanpix

«Kuningliku pere liikmed on eeskujuks ning ühe liikme riietumine lambanahksesse kasukasse ebaeetiline. Loodame, et me ei näe seda uuesti. Printsess Madeleine peaks olema juba nii vana, et saab aru, mis on eetiline ja mis mitte,» lisasid loomakaitsjad.

Rootsi kuningliku pere pressiesindaja Margareta Thorgren kinnitas, et printsess Madeleine kandis lambanahkset kasukat, kuid see ei olnud tallenahast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles