Erika Salumäe: pole päevagi, mil mul pole valusid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Salumäe
Erika Salumäe Foto: Liis Treimann

Kahekordne olümpiavõitja Erika Salumäe esitleb 13. detsembril elulooraamatut «Südame põhjast», milles tuleb juttu lähemalt endise tippsportlase tervisest. 

Hispaanias elav Erika Salumäe käis külas saates Ringvaade, et rääkida lähemalt enda peagi ilmuvast raamatust «Südame põhjast». Erika kirjeldab seda kui päris raamatut, mis on tõetruult kirjutatud ning kus on kirjas Erika päris elu.

Erika Salumäe pärast olümpiavõitu Raekoja platsil
Erika Salumäe pärast olümpiavõitu Raekoja platsil Foto: Mati Hiis / Õhtuleht / Arhiiv

Saatejuht Grete Lõbu, kes on raamatuga jõudnud tutvust teha tunnistas Salumäele, et pärast selle lugemist tekkis tal reaalne hirm olümpiavõitja tervise pärast.

Raamatus on kirjutatud, et praktiliselt pole päevagi, kus Erikal pole valusid. Endine tippsportlane elab nii, et tal on kodus häirenupp, mida saab vajadusel kasutada kiirabi kutsumiseks. Seni on Salumäe pidanud häirenuppu kasutama kaks korda, kuid hetkel ta oma tervise pärast muret ei tunne: «See häirenupp on selle jaoks tõesti, et kui on vaja ja oled üksi parasjagu, siis see arstiabi ka õigel ajal tuleb,» selgitas Erika.

Infarkti läbi elanud olümpiavõitja on jõudnud aga teadmiseni, et elus ei peaks midagi kartma ja kõike saab kohandada. «Saab kohandada ka tervist,» on Erika arvamusel.

«Ma ei hakka päris oma tervist lahkama. Probleeme on tulnud, aga ma saan hakkama. Iga inimene saab hakkama - olen õnnelik inimene,» tunnistas Erika. «Ma ei saa aru, miks kardetakse üksiolemist. Nii hea on olla üksi. Ma ei ole sugugi üksi, mu ümber on sõbrad. Arvan, et see on hetkel mu parim aeg,» rääkis Erika.

Erika Salumäe, Shanti Grand Uustalu ja väike Neityri
Erika Salumäe, Shanti Grand Uustalu ja väike Neityri Foto: Erika Salumäe / Facebook

Tänasel päeval kinnitab Erika, et tema ja tütre Shanti vahel on kõik hästi. «Meil on kõik hästi. Laps on terve ja Shanti ootab teist last ning tema on terve, see on minu jaoks peamine. Nad on on koos Gowriga väga õnnelikud. Meil pole vaja midagi klattida,» ütleb Erika. «Mul on üliarmas tütar ja üliarmas lapselaps, kes mu süles eile magama jäi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles