Metshaldjas Mari Metsallik: Eesti riik vaktsineerib ravimiga, mis sandistab ja tapab

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Metsallik
Mari Metsallik Foto: Facebook

Tahke toiduta metsas elanud ja end metshaldjaks tituleerinud Mari Metsallik annab oma sotsiaalmeediakanali kaudu teada, et Eesti noori tüdrukuid asutakse vaktsineerima ravimiga, mis võib tappa, halvata või kergemal juhul lõppeda viljatuse ja krooniliste tervisekahjustustega. 

Mari Metsallik kirjutab oma postituses: «1. jaanuarist hakatakse meie noori tüdrukuid vaktsineerima ehk steriliseerima HPV vaktsiiniga. Emad, kes te sooviksite tulevikus saada vanaemadeks, ärge laske oma tütreid selle vaktsiiniga süstida.» 

«Palun, kallid eesti emad, õppige teiste vigadest. Terve maailm on täis HPV vaktsiini tõttu invaliidistunud ja surnud lapsi,» hoiatab ta inimesi postituses, mida on Facebookis jagatud enam kui 1600 korda. 

Ta jätkab: «Ma ei suuda uskuda, et meie riik maksis üle miljoni euro, et osta sisse vaktsiini, mis on tõestatud olema mitte ainult kasutu, vaid äärmiselt ohtlik ja sandistav. Kuna eesti ametkonnad ignoreerivad teadusuuringuid, mis kinnitavad selle vaktsiini ohtlikkust ja ütlevad, et vaktsiin on «efektiivne ja tõhus», on tegu valetamisega.» 

Ühel oma elu ajajärgul metsas elanud Metsalliku sõnul on lapse saatus praegu lapsevanema kätes ja otsuse tegemiseks peab tal olema vähemalt kogu tõene info.

Eesti naistearstid on vastupidisel arvamusel. «HPV vaktsiin on võimeline ära hoidma HPV püsiva nakkuse ja sellest põhjustatud vähieelseid seisundeid 86-100%-l. Vaktsiin on väga kõrge efektiivsusega, põhjalikult uuritud ning tema ohutus on laialdastes kasutamisjärgsetes uuringutes kinnitatud. Seda tõendavad ka Maailma Tervishoiuorganisatsiooni poolt välja antud mitmed HPV vaktsiini alased raportid,» kirjutavad nad vastuseks.

Maailma Terviseorganisatsioon nagu Eesti Naistearstide Selts soovitab HPV vastast vaktsineerimist vanuses 9-13 või 9-14 sõltuvalt vaktsiinist. 2017 märtsis on maailmas 71 riigi tüdrukutele ja 11 riigis ka poistele HPV vaktsiin riiklikus immuniseerimiskavas.

«Osale emakakaelavähi sõeluuringus. Ära keela oma tütrele emakakaelavähi vastast vaktsiini, ka tema tahab näha oma lapsi suureks kasvamas,» panevad naistearstid naistele südamele.

Mari Metsallik sotsiaalmeediapostitus
Mari Metsallik sotsiaalmeediapostitus Foto: facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles