Video:ufoküti arvates viitab Marsilt leitud «suurtükikuul» kunagisele kosmosesõjale (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marsilt leitud metalne ümar objekt
Marsilt leitud metalne ümar objekt Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ufokütid on viimastel aastatel aktiivselt otsinud USA kosmoseagentuuri NASA poolt avaldatud Marsi fotodelt objekte, mis nende sõnul viitavad selle planeedi kunagisele tsivilisatsioonile, mis kadus sõja tõttu.

Maavälise  entusiasti Scott Waringi teatel on nüüdseks leiuks ümar metalne objekt, mis oma kujult meenutab suurtükikuuli, edastab express.co.uk.

Marsilt leitud objekt, mis ufoküti arvates on viide kunagisele sõjale
Marsilt leitud objekt, mis ufoküti arvates on viide kunagisele sõjale Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Yotube’is on video, millel on näha Punasel planeedil asuvat ümarobjekti , mille kohta on  mitmeid arvamusi, et mis see olla võib.

Waringi teatel on see «suurtükikuul» ja selle ümber asuvad objektid selge viide, et Marsil elasid kunagi mõistusega olendid, kes hukkusid sõjas.

Ufoentusiasti arvates ründasid miljardeid aastaid tagasi Marsi elanikke mingist teisest päikesesüsteemist pärit sõjakad olendid, kes soovisid Marssi endale saada ja selle elanikest orjad teha.

Marss
Marss Foto: NASA/AFP/SCANPIX

Waringi sõnul olid kosmosest tulnud vallutajate relvad võimsamad kui marslastel.

«Marslased üritasid võidelda, kuid ründajad tulistasid neid keradega, mis sisaldasid atmosfääri hävitavaid aineid. Marsil kadus atmosfäär ja koos sellega ka elu,» selgitas entusiast.

Marsilt leitud objekt, mis ufoküti arvates on viide kunagisele sõjale
Marsilt leitud objekt, mis ufoküti arvates on viide kunagisele sõjale Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Viimastel aastatel on ufokütid leidnud Marsilt püramiide, templeid, mitme erineva otstarbega hoonete jäänuseid, tantsiva naise kuju, anumaid ja palju muud. 

NASA ja psühholoogide arvates on ufokütid romantikud, kes üritavad Marsile kanda üle seda, mis on Maal.

Psühholoogias on käibel väljend pareidoolia, mis tähendab, et juhuslikke vorme ja kujundeid tõlgendatakse läbi varasemast teadaolevate.

Marsiga seotud pareidoolia esmajuhtumiks peetakse NASA kosmosesondi Viking 1 poolt 1976. aastal tehtud fotot, millel oleks nagu inimnägu. Ufokütid arvasid, et tegemist on kunagise tsivilisatsiooni varisenud kujuga.

Inimnäoline pinnavorm Marsil
Inimnäoline pinnavorm Marsil Foto: wikipedia.org

1998. aastal tehtud NASA uus uuring näitas, et see on üsna madal mägi, mis teatud nurga alt näeb välja nagu nägu. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles