Kuhu kadus Osama bin Ladeni «troonipärija»?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamza bin Laden
Hamza bin Laden Foto: wordpress.com

Pakistanis Abbottabadis kadus USA eriüksuse rünnaku järel maailma endise esiterroristi Osama bin Ladeni noorim poeg Hamza bin Laden.

Pakistani võimud arreteerisid bin Ladeni kolm naist, kelle sõnul ei ole nad ühte poega näinud alates 2. maist, kirjutab Huffington Post.

Oletatakse, et Al-Qaeda juhi noorim poeg ning usaldusalune pääses rünnaku eest põgenema.

Valge Maja teatas varem, et 20-aastane Hamza bin Laden hukkus Abbottabadis. Hiljem parandati, et hukkunu oli 22-aastane Khalid bin Laden.

Pakistani luure kinnitusel klapivad majast saadud andmed bin Ladeni leskede tunnistusega.

Osama bin Ladenil oli viis naist ning 24 last.

Kuid ei USA-l ega Pakistanil ei ole siiani kindlaid andmeid, kes oli rünnaku ajal majas.

Hamza ema Kairiah Sabari on väidetavalt Pakistani poolt arreteeritud pereliikmete seas.

Osama bin Ladeni noorimat poega Hamzat on mitmed lääne poliitikud, luuretegelased ja ajakirjandus nimetanud «terrorismi troonipärijaks».

Hamza bin Laden kannab ühel islami äärmusrühmituse internetileheküljel oleval videol ette luuletuse «Häving», milles ähvardab USAd, Suurbritanniat, Prantsusmaad ja Taanit.

Erinevate riikide luureagentuuride andmetel andis Osama bin Laden oma noorimale pojale terroristi väljaõppe, lootes et temast saab kunagi Al-Qaeda uus juht. Samuti seostatakse poja tegevust Pakistani juhi Benazir Bhutto tapmisega 2007. aastal.

USA võimudel ei ole veel õnnestunud Pakistanis Abbottabadis rohkem kui nädal tagasi arreteeritud naisi üle kuulata. Arreteeritute seas on ka 12 last.

Pakistani võimud ei ole USA-le ülekuulamiseks luba veel andnud.

USA ja Pakistani suhted on alates Osama bin Ladeni tapmisest olnud üsna teravad. USA süüdistab Pakistani terroristi varjamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles