Mart Juure tütar Maria blackface'iks sõimatud Getter Jaani kohta: mustanahalisi on alati s*** koheldud, miks mitte näidata üles veidi solidaarsust (12)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Juur
Maria Juur Foto: Instagram

Pühapäeval menusaate «Su nägu kõlab tuttavalt» finaalis mustaks võõbatud näoga üles astunud Getter Jaani esitus on tekitanud palju pahameelt. Enda arvamust on avaldanud ka näosaate kohtuniku Mart Juure muusikust tütar Maria Juur alias Maria Minerva, kes jagab enda mõtteid Facebooki grupis «Virginia Woolf sind ei karda!».

«Vabandust, aga mul on kopp ees sellest, et Eestis nii ladnalt blackface'i tehakse. Ei jaksa arvamuslugu kirjutada, aga minstrel shownduse võiks ära lõpetada. Hea meel, et noorem Insta-generatsioon veidi teadlikum. Ah ja et mis on siin feminismiga pistmist? Ikka nii palju, et naisi, eestlasi, mustanahalisi on alati sitasti koheldud, seega miks mitte näidata üles veidi solidaarsust. Disclosure - isa on näosaate kohtunik,» kirjutab Los Angeleses resideeruv muusik. 

«Su nägu kõlab tuttavalt» kuuenda hooaja finaalsaates astus üllatusesinejana üles 24-aastane lauljanna Getter Jaani koos Hanna Martinsoniga, kehastudes USA hip-hop pundiks Salt-N-Pepaks. Et ülesastumine loo «Push it» saatel tõetruum näiks, olid Hanna ja Getteri näod üle võõbatud tumeda värviga.

Getter Jaani ja Hanna Martinson
Getter Jaani ja Hanna Martinson Foto: Instagram

Getter jagas pilti enda lavameigist ka sotsiaalmeediakanalis Instagram, kuhu hakkas tulema negatiivseid kommentaare, milles lauljannat süüdistatati rassismis. Praegusel hetkel on Getter pildi eemaldanud.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles