Romantikutel hea teada: kuidas lennul kallima kätt paluda?

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sten Ottep / Accelerista

Nordica Stockholm-Tallinn lennul kihlus üks õnnelik noorpaar. Kas ja kuidas üldse on võimalik pilvede kohal kosida või abielluda? Seda selgitab Toomas Uibo Nordicast Acceleristale.

Kui populaarne on lennuki pardal kosida või abielluda? See võiks ju olla üks romantilisemaid kohti üldse, kus kallimaga leivad ühte kappi panna?

Osa inimesi püüab oma elu igal võimalikul moel huvitavamaks teha. Seda eriti erinevate tähtpäevade raames, et need hetked, milles ollakse, ikka elu lõpuni mällu sööbiksid.

Nii on paari mindud langevarjuhüppe ajal ja ka merepõhjas. Käepalumine lennukis ei ole ehk nii ekstreemne, kuid kindlasti erinev sellest, millega me harjunud oleme.

Milline on Nordica reglement eriliste hetkede jaoks? Kas üldse on lubatud lennu ajal liiga romantiliseks minna?

Nordical puudub igasugune reglement lennukis käepalumise kohta. Meie peamine ülesanne on siiski oma reisijad turvaliselt ühest kohast teise viia ja pardal viibimine võimalikult mõnusaks teha.

Õnnepaleesid meie lennukitest kindlasti ei saa. Samas ei saa me ju keelata reisijal lennu ajal oma väljavalitule abieluettepanekut teha, kui see kuidagi lennuohutust ei mõjuta. Seda ei saa keelata ka ükski bussi- ega rongifirma.

Kujutagem ette lennuki ukse juures ikooni, kus peal kaks inimest kellest üks on laskunud põlvili ja see pilt on punases ringis ning läbikriipsutatud. Sellega saaks lennufirma väga kuulsaks, aga ilmselt mitte kõige paremas valguses.

Kui ikka süda tuksub põues nii tugevalt, et enne maandumist peab kõik mõtted kaaslasele ära rääkima, siis tuleb seda teha ja meie kätt ette ei pane.

Jan ja Linnea kihlusid Nordica pardal, teel Stockholmist Tallinna. Linnea eest hoiti toimuvat saladuses. Kui palju ettevalmistust see kihlumine nõudis? Kas noored on tänaseks ikka koos?

Nordica suures peres töötab tänaseks inimesi rohkem kui 20 eri rahvusest. Üks meie noor ja tubli teine piloot Jan-Michael, kes on pärit Rootsist, otsustas oma tüdrukule meeldejääva käepalumistseremoonia korraldada.

Linnea, kes pidi lendama Nordica lennukiga Janile Tallinna külla, sai suure üllatuse osaliseks, kui poiss teda Läänemere kohal omale naiseks palus. Tüdruk ei teadnud, et Jan sellel lennul on.

Sellele üritusele eelnes väga pikk ettevalmistusperiood, kus ka Jani kolleegid vabatahtlikena kaasa lõid. Suureks katsumuseks osutus Jani lennukisse saamine nii, et väljavalitu teda ei märkaks.

Lõpptulemuseks oli väga südantliigutav ja emotsionaalne hetk, mille püüdsime ka filmilindile jäädvustada. Tegemist oli esmakordse juhtumiga Nordica lühikeses ajaloos.

Kas Nordica hakkabki nüüd taevase kosimise ja naitumise teenust pakkuma?

Ei, tegu oli erijuhtumiga, mille ette valmistamine nõudis paljudelt inimestelt suurt panustamist. Nordica lennutab küll romantilistesse sihtkohtadesse, aga igapäevaselt me armunud paaridele eritseremooniaid ei korralda.

Kindlasti on võimalik pulmi korraldada ka lennukis. Nordica ei saa sellist tegevust liinilennul lubada, kuid meie lennukit on võimalik rentida.

Kui lennukis abiellumiseks on tõsine soov, siis tuleb sellest meile teada anda ja kui hinnas kokkuleppele jõuame ning kõik ettevalmistused korrektselt tehtud, võib pulmatseremoonia sind ja sinu külalisi sõna otseses mõttes pilvedesse tõsta.

Arvestama peab aga sellega, et endiselt kehtivad pardal reeglid, mis peavad tagama lennuohutuse igal ajahetkel.

Kõik ei saa pruudipärjale järele joosta, kuna lennuk võib tasakaalust välja minna. Ja see võib lõppeda väga kurvalt. Nii et arvestada tuleb rangete turvanõuetega ja paljude piirangutega, aga kindlasti on see tehtav.

Loe edasi Acceleristast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles