Kosmosehaldjas Ingrid Peek: meid kõiki ühendab see omadus...

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval, 6. novembril esitles Vikerraadio peatoimetaja ja ilushing Ingrid Peek enda värsket inspiratsiooniraamatut «Hallo Kosmos! Elu mõte», mis on järjekorras teine raamat triloogiast Hallo Kosmos.

Elu24 oli rõõm kohtuda raamatu koostaja Ingrid Peekiga, et sukelduda eksistentsiaalsetesse teemadesse ning avada raamatu sünnilugu, kuhu on kogutud 7 aastat Raadio2 eetris olnud legendaarse saate Hallo Kosmos! saatekülaliste mõtted. 

Hiljuti 40. sünnipäeva tähistanud Peeki jaoks oli raamatu koostamine inspireeriv:
«Ma arvan, et elu mõte on üks põnev otsirännak ja avastusretk, et jõuda kõrgema taipamiseni, mis on üldse meie eksistentsi mõte.» rääkis Ingrid.

Filosoof ja ajalooteadlane Einar Laigna on Ingrid Peeki nimetanud teejuhiks, kes on õpetanud inimesi avaramalt mõtlema - silmi nina eest tähistaeva poole tõstma. Käivitavaks jõuks Hallo Kosmose! saate- ja raamatute sünniks on olnud eelkõige isiklik huvi: «Kosmosesaadet tegin 7 aastat, mis on päris pikk eluetapp. Nüüd olen ma teises positsioonis, Vikerraadio peatoimetajana. Raamat ongi kui tagasivaade tehtud tööle, mida ma olen teinud ühelt poolt isiklikust huvist. Mind on alati huvitanud elu uurimine, avastamine, põnevused, müsteeriumid, fenomenoloogia. Olen nagu väike kapiantropoloog, kes püüab lahti muukida inimeseks olemise müsteeriume ja saladusi,» lausus Ingrid naljatlevalt. 
Kui mõelda suurema eesmärgi peale, siis on Ingridil olnud missioon inimesi valgustada enda teadlikkuse tõstmises - et ühiskond ärkaks kõrgemale teadvusele. 

Vaata täispikka intervjuud siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles