Koorifestival toob Pärnusse üle 800 laulja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste ja noorte koorifestival avatakse 9. juulil koos UNISEFi sinise nädalaga Vallikäärus.
Laste ja noorte koorifestival avatakse 9. juulil koos UNISEFi sinise nädalaga Vallikäärus. Foto: LIIS ROTAR/

9.-17. juulini toimub Pärnus laste- ja noorte koorifestival "Europa Cantat junior 6", millest võtab osa 43 koori üle 800 lauljaga.
 

Pärnusse tulevad koorid Belgiast, Hispaaniast, Prantsusmaalt, Taiwanist, Ameerika Ühendriikidest ja Eestist.

Festivali õpitubades on võimalik tutvuda konkreetsete teoste, žanrite või vokaaltehnikatega. Õpitube juhendavad tunnustatud dirigendid üle maailma. Eesti dirigentidest osalevad õpitubades Tõnu Kaljuste ja Aarne Saluveer ja löövad kaasa Venezuela, Prantsusmaa, Hispaania, Keenia,  Hollandi ja USA dirigendid.

Dirigentidele on eriprogramm, mis toimub paralleelselt lauljate programmiga. Koos kolleegidega Euroopast ja kaugemaltki on võimalik arutleda koori- ja dirigeerimismaailma kõige põletavamate ja olulisemate teemade üle.

2009. aastal pakkus rahvusvaheline noortekooride föderatsioon Europa Cantat Eesti kooriühingule võimaluse korraldada 2011. aasta festival "Europa Cantat junior 6" esimest korda Eestis.

Kuna Pärnu on laste- ja noortesõbralik linn ja suvisel ajal atraktiivne kõigile, pöördus kooriühing ettepanekuga Pärnu poole.

Noortefestival on suure tunnustuse võitud koolitus- ja kultuurivahetusvorm ning osalejaid oodatakse kogu Euroopast ja kaugemaltki. Europa Cantati festivalid on tuntud oma inspireeriva õhkkonna poolest, pakkudes lauljatele võimalust õppida uusi teoseid koos paljude teistega.

Europa Cantati näol on tegemist suurima koorilauljaid ja dirigente koondava organisatsiooniga maailmas, mis esindab rohkem kui miljonit lauljat ja dirigenti 42 riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles