Üheksa-aastane poiss tahab NASAsse tööle: mu õde ütles, et olen tulnukas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NASA logo
NASA logo Foto: Patrick Semansky/AP/Scanpix

USA kosmoseagentuur NASA teatas selle aasta augustis, et neil on pakkuda planeedikaitse ametikohal tööd ning nad said tõsiselt võetavate töösooviavalduste kõrval ka selliseid, mis on naljakad.

Sellel ametikohal on aastas võimalik teenida 124 000 – 187 000 dollarit, edastab Washington Post.

NASA teatel ei tegele planeedikaitsja otseselt tulnukate rünnakute tagasilöömisega, vaid tema ülesandeks on tagada, et astro- ja kosmonaudid ei too kosmosest Maale kaasa meie planeedile ja elule ohtlikke organisme ning astro- ja kosmonaudid ei vii midagi ohtlikku kosmosesse.

NASAle saatis käsitsi ja pliiatsiga kirjutatud kandideermiskirja ka üks üheksa-aastane New Jersey poiss.

Üheksa-aastase Jack Davise kiri NASAle
Üheksa-aastase Jack Davise kiri NASAle Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Kallis NASA, minu nimi on Jack Davis ja ma tahan kandideerida planeedikaitse ametikohale. Ma võin küll olla vaid üheksa-aastane, kuid ma arvan, et sobin sellele töökohale,» on poisi kirjas.

Milline on tema kvalifikatsioon? Poisi teatel sobib ta selle tõttu, et tema õe arvates on ta tulnukas.

Jack Davise sõnade kohaselt jälgib ta ulme- ja kosmoseseriaale ning on näinud paljusid tulnukafilme. Mitte siiski veel linateost «Mehed mustas». Jack ei olnud veel sündinud kui see film, mille peaosas on Tommy Lee Jones ja Will Smith, 1997. aastal tehti. Seega, kui ta vanemaks saab, jõuab ta ka selle ära vaadata.

Kirja lõpus mainib poiss veel seda, et ta oskab hästi videomänge mängida, kuid ta viimane lause on nagu löök naela pea pihta.

«Olen noor ja seega suudan mõelda nagu tulnukas,» kirjutas Jack.

Ta kirjutas kirjale alla oma nime, lisades veel Guardian of the Galaxy (Galatika valvur) ja neljas klass.

NASA planeediteaduse osakonna juht James Green vastas üheksa-aastase Jack Davise kirjale: «Sain teada, et oled Galaktika kaitsja ja sa soovid töötada NASA planeedikaitsejana. See on suurepärane! Selle töö tegija peab Maad kaitsma väikeste mikroobide eest, mida astronaudid võivad tuua kaasa näiteks Kuult, asteroididelt ja Marsilt. Samas tuleb meil meie päikesesüsteemi uurides kaitsta teisi planeete ja kuid Maalt pärit organismide eest».

Green lõpetas oma kirja soovitusega, et Jack õpiks agaralt ja kunagi tõesti võib ta NASAs tööd saada.

Kirsiks tordil oli, et Green helistas Washingtonist NASA peakorterist New Jerseysse Jack Davisele ja tänas teda huvi üles näitamise eest.

NASA peahoone Washingtonis
NASA peahoone Washingtonis Foto: wikipedia.org

Greeni sõnul on tal hea meel, et lapsed tunnevad kosmose ja NASA töö vastu huvi ning et peale on kasvamas uus põlvkond kosmosespetsialiste.

Jack Davis sõnas meediale, et tema arvates oleks lahe NASAs töötada ning tema on omavanuste seas ainus, kes tõeliselt tahab NASAs olla.

NASA teatel saatsid see poiss ja teised kandideerijad oma sooviavalduse juba augustis ning nüüd nad valisid sellele ametikohale inimese välja.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles