Hedvig Hanson: kui on pikalt valus, hakkab see muidugi tervisele ja tuleb leida leevendust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hedvig Hanson taas üksi
Hedvig Hanson taas üksi Foto: Elmo Riig / Sakala

42-aastane lauljanna Hedvig Hanson räägib ajakirjas Eesti Naine, kuidas tema loomingut on elustanud armumis- ja armastustunne. Just see inspireerib laule looma, aga hea loomingulise impulsi annab ka südamevalu, kuigi seda ei pea lauljanna pikas perspektiivis kõige tervislikumaks. 

«Kui on pikalt valus, hakkab see muidugi tervisele ja tuleb leida leevendust,» räägib Hedvig, kes enda südamevalusid on leevendanud loomisega, meditatsiooniga, aga ka tunnete väljatantsimise ja teadliku hingamisega.
Armastuse hoidmine ei ole sugugi kerge, kuigi seda võiksid õpetada meie vanemad, arvab Hedvig. «Armastuse hoidmine on töö, aga seda tööd ei peaks tegema hambad ristis, vaid ikka armastavalt.»

Armastatud lauljanna, kes esitleb oma uut plaati «Talvine soojus» Jõulujazzil kasvatab koos oma elukaaslase Andre Maakeriga poegi Holgerit (12) ja Danieli (9). Koos musitseeritakse ja jagatakse elu juba 16 aastat. Perel on kaks elamist: üks Viljandi linnas, sest lapsed käivad koolis ja teisiti oleks keeruline. Teine on maakodu, 25 kilomeetrit linnast väljas.

Kaks aastat tagasi antud intervjuus ajakirjale Naisteleht tunnistas lauljanna, et on hakanud rohkem aega veetma maakodus üksi olles, vaikuses ja rahus, lastest ja mehest eraldi, et end laadida. «Üksindus on osa suhtest. Just suhtest iseendaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles