Naise väitel oli ta ajarändur, kellel õnnestus juba 1894. aastal Marsil ära käia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marss
Marss Foto: NASA NASA/REUTERS/Scanpix

Šveitsis elanud prantslanna väitel oli ta aja- ja kosmoserändur, kellel õnnestus juba 19. sajandi lõpul Marssi külastada ja sel elavate olenditega suhelda.

Martignys elanud Helene Smithi kirjutiste kohaselt oli ta 1894. aastal 33-aastane, kui tal õnnestus kontakteeruda marslastega, kes ta oma planeedile viisid, edastab express.co.uk.

Sama naine elas väidetavalt ka 20. sajandil, kandes siis nime Catherine-Elise Müller ning ka siis õnnestusid tal mitmed kontaktid marslastega ja reisid Punasele planeedile.

Naise ülestähenduste kohaselt langes ta enne Marsi reise transisarnasesse olekusse, milles ta enda arvates oli kogu maavälise kontakti aja.

Ufoloogide sõnul ulatuvad lood maavälisest elust ja tuknukatest neljandasse sajandisse eKr.

Euroopas arvati 1750. aastate paiku kui oli juba palju teadussaavutusi, et maaväline elu on olemas. 19. sajandil kirjutati meedias sageli elust Kuul, Marsil ja Veenusel.

Smith joonistas, milline Mars ja marslased välja näevad. Samuti oli tal ette näidata tekst, mis psühholoogide ja paranormaalsete nähtuste uurijate arvates oli siiski transisesiundis automaatkirjutamine. Neis tekstides ta kirjeldab Marsil kogetut.

Mitmed sürrealistlikud kunstnikud kujutasid Smithi oma maalidel, nimetades teda automaattiibadega muusaks.

Naise väite kohaselt on ta nii hindu printsessi kui Prantsuse kuninganna Marie Antoinette’i reinkarnatsioon.

Smithi ja ta väiteid uuris 1899. aastal Šveitsi Genfi psühholoogiaprofessor Theodore Flournoy, kes kirjutas uuringust raamatu «Des Indes à la Planete Mars» (Indiast planeedile Marss). Raamatus olid ka Smithi originaaljoonistused ja kirjutised.

Flournoy teatas hiljem, et Smithi väited marslastega suhtlemisest ja Marsi külastamisest olid ta alateadlikud pildid lapsepõlves ja teismeliseeas kogetust, millele ta lisas müstikat. 

Tulnukas
Tulnukas Foto: Caro / Sven Hoffmann/Caro / Sven Hoffmann/Scanpix

20. sajandil uurisid Smithi väiteid psühholoogid Leonard Zusne ja Warren Jones, kelle arvates oli see naine patoloogiline valetaja ja hüsteerik.

Smith suri Genfis 1929. aastal, olles 67-aastane, kuid väidetavalt ta reinkarneerus taas 1950. aastatel, kandes siis nime Catherine-Elize Müller. USA psühholoog Donovan Rawcliffe uuris 1952. aastal Smithi juhtumit ning leidis mitmeid vasturääkivusi. Tema arvates oli naine hüsteerik, kes kannatas hallutsinatsioonide käes.

USA kosmoseagentuur NASA ja mitmed kosmoseärimehed eesotsas Elon Muskiga teevad suuri Marsile lendamise plaane, mis nende sõnul võib umbes 2030. aasta paiku teoks saada.

Traditsooni kohaselt kujutatakse marslasi roheliste mehikestena. 

Roheline mehike
Roheline mehike Foto: wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles