Reisisell Tiit Pruuli hakkab Antarktikast live-blogi pidama (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Pruuli Antarktikas
Tiit Pruuli Antarktikas Foto: Go Travel

Reisiguru Tiit Pruuli veedab jõulud ja aastavahetuse koos perega maailma ligipääsmatumas maailmajaos Antarktikas ning hakkab sealt reisiblogi kaudu otse reisimuljeid avaldama.

Tiit Pruuli, tema abikaasa Maris ja poeg Jaan Joonatan reisivad Antarktikasse ekspeditsioonilaevaga Sea Spirit. Nendega ühineb veel väike grupp eestlasest reisihuvilisi, kes on otsustanud end maailma kõrgeimate lainete ja tormisemate tuultega seiklusel proovile panna.

Ekspeditsioonilaev Sea Spirit ja Antarktika vaated
Ekspeditsioonilaev Sea Spirit ja Antarktika vaated Foto: Go Travel

«Kuna täna, 14. detsembril möödub muuhulgas 106 aastat sellest, mil Norra maadeuurija Roald Amundsen esimese inimesena lõunapoolusele jõudis, on paslik reisikotte pakkima hakata ning blogisse esimesed postitused teha,» ütles Pruuli.

Pruuli lisas, et kuigi mobiililevi kogu reisi jooksul ilmselgelt ei ole, siis loodavad nad siiski satelliittelefoni abil iga päev oma elamusi blogisse postitada.

Ehkki seikluse alguseni 22. detsembril on veel pisut aega, plaanib Pruuli juba järgmist Antarktika-ekspeditsiooni, seda koos teadlase ja poliitiku Andres Tarandiga.

«See saab olema tõeliselt unikaalne Antarktika-kogemus, sest Andres Tarand talvitus teadlasena Antarktika uurimisjaamas Molodjožnaja aastatel 1968–1970,» rääkis Pruuli. «Seetõttu on tema seltskond sel reisil hindamatu väärtusega,» lisas Pruuli.

Selleaastane Antarktika-reis algab Tallinnast, kust lennatakse maailma kõige lõunapoolsemasse linna Ushuaiasse. Seal läheb reisiseltskond jõulu esimesel pühal ekspeditsioonilaevale, millega seilatakse läbi Beagle’i kanali, mööda Tulemaa saarest ning Drake’i väina kaudu Antarktika poolsaareni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles