Erika Salumäe: keegi ei pane mind uskuma, et mu laps lihtsalt muutus päevapealt nii palju

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Salumäe raamatu «Südame põhjast...» esitlus
Erika Salumäe raamatu «Südame põhjast...» esitlus Foto: Madis Sinivee

Erika Salumäe tunnistab oma elulooraamatus «Erika Salumäe. Südame põhjast», et tegi kindlasti lapsega suheldes vigu ajal, kui pärast arsti esitatud diagnoosi ehmatas ja Eestist ära sooja kliimasse kolis.

Seal pühendus olümpiavõitja mitte oma õrna teismeikka jõudnud lapsele, vaid rabeles hakkamasaamise nimel äridega ja veetis rohkem aega koos äripartneri Ene Veiksaarega.

Laps kasvas, kohtus oma praeguse abikaasaga, jättis kooli pooleli ja ühtäkki, olid ema-tütre suhted lootusetult sassis. Sirli kolis ära.

Sirli Salumäe kihlus
Sirli Salumäe kihlus Foto: Erakogu

Erika tunnistab raamatus, et ta elas seda rängalt üle, kui tema suurepärane ja intelligentne laps korraga justkui täiesti võõraks inimeseks muutus.

Erika Salumäe raamatu «Südame põhjast...» esitlus
Erika Salumäe raamatu «Südame põhjast...» esitlus Foto: Madis Sinivee

«See, et Sirli mind Eesti meedias ilmunud videoesinemises halvaks emaks ja alkohoolikuks nimetas, tegi muidugi haiget.Mõtlesin: «Alles sa olid siin, alles meil oli kõik korras, alles sa isegi magasid öösiti minu juures, alles me lahendasime siin minu suure voodi peal ristsõnu... Mis juhtus?

Ma tunnistan, et olen teinud emana vigu. Aga mind ei pane keegi uskuma, et mu laps lihtsalt muutus päevapealt nii palju, et ise tahtis mulle oma sõnade ja käitumisega sel moel haiget teha. Ma olen teda tundnud kogu ta elu ja olen veendunud, et teda mõjutati. Elan iga päev soovi ja lootusega, et küllap aeg annab arutust ja ühel päeval on meie vahel taas kõik hästi. Ja palvetan, et mu laps ei saaks haiget...»

Sirli ja Erika Denias.
Sirli ja Erika Denias. Foto: Liis Treimann/Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles