Maailma kalleim kunstiteos asub Abu Dhabis

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonardo Da Vinci maal Salvator Mundi
Leonardo Da Vinci maal Salvator Mundi Foto: Handout /Reuters / Scanpix

Abu Dhabis avati hiljuti Pariisi kuulsa muuseumi nimekaim Louvre Abu Dhabi, kus asub ka maailma kõige kallim kunstiteos.

Louvre Abu Dhabis võib peagi imetleda maailma kalleimat kunstiteost, milleks on Leonardo Da Vinci maal «Salvator Mundi.» Maal osteti oksjonil 382 miljoni euro eest, mis on suurim summa, mis ühe kunstiteose eest on iial välja käidud. 

16. sajandist pärit maali, mis kujutab renessansirõivastuses Jeesust hoidmas kristalli oma vasakus käes ja tegemas parema käega õnnistust, peetakse üheks parimaks kunsti taasavastuseks. Nimelt usuti varem, et maali on joonistanud üks Da Vinci õpilastest. Hiljem selgus siiski, et maalijaks oli olnud vanameister ise, mis teeb sellest ühe 20-st maalist, mille autoriks usutakse kindlalt olevat Da Vinci.

Kuna veel pool sajandit tagasi usuti, et maal on kadunud originaali koopia, müüdi see 1958. aasta oksjonil vaid 50 euroga.

Abu Dhabi kunstimaastik sai novembris avatud Louvre Abu Dhabi näol endale võimsa täienduse. Sellistes mõõtmetes kunstimuuseumi avamine oli Abu Dhabi jaoks kümne aasta pikkune projekt. Hetkel pole veel teada, millal «Salvato Mundi» välja pannakse, kuid usutakse, et see saab olema värske muuseumi suur hitt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles