Kim Jong-un on «kullast»? Väidetavalt laseb ta vähi ja dementsuse ennetamiseks endale kulda süstida (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: -/AFP/Scanpix

Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni eraelust ei ole just palju teada, kuid kinnitamata andmetel laseb ta endale süstida kulda, et ennetada vananemist ning mitmesuguseid haigusi, kaasa arvatud vähki ja dementsust.

Põhja-Korea meditsiiniteadlase Ryu Il-nami teatel tehakse selles riigis palju ravimikatseid, millest enamik on edukad, edastab The Sun.

«Meile anti käsk teha kullal põhinevad süstitavad ravimid, mis aitaksid ennetada vananemist, vähihaigusi, dementsust ja veel mitmeid teisi tõbesid. Need on nüüd olemas ja neid kasutab ka meie suur liider Kim Jong-un,» teatas teadlane.

Kuld
Kuld Foto: UNKNOWN/AP/Scanpix

Põhja-Korea on juba aastaid raketikatsetuste ja tuumasõjaähvarduste tõttu isolatsioonis olnud riik, millele on paljud teised riigid kehtestanud majanduspiiranguid. Sellegipoolest loodab Põhja-Korea oma «kõikide haiguste vastast kullaravimit» läände eksportida.

Ingliskeelse The Pyongyang Timesi teatel arendas firma Korea Myohyang Trading Corporation ravimi, mis koosneb nanokullast ja polüsahhariididest. Kõik katsed sellega on olnud edukad, aidates katsealustel mitmesugustest haigustest paraneda.  

«Ravimiga tehtud katsed näitasid, et see aitab ravida maksatsirroosi, kollatõve, diabeeti, unehäireid, mitmeid vähiliike, reumat, artriiti, dementsust, kõrgvererõhutõbe, narko-, alkoholi ja keemiliste ainete sõltuvust,» teatasid kullal põhinevate ravimite arendajad.

Lehtkuld
Lehtkuld Foto: LIANNE MILTON/NYT/Scanpix

Põhja-Korea väite kohaselt on nende ravimitööstus lääne ravimitööstusest ees, kuna nende ravimite abil saab ravida haigusi, mis läänes on seni ravimatud.

Lisaks kasutavad nad oma ravimite valmistamiseks palju kohalikke taimi, milles olevatel ainetel on palju raviomadusi. Väidetavalt on Põhja-Korea arstidel õnnestunud taimedel põhinevate ravimite abil «lahustada» kasvajaid.

«Vähk ei ole ravimatu haigus. Põhja-Korea on maailmas esimene selle poolest, et meil ei esine varsti enam seda haigust, kuna on olemas seda ennetavad ja kiiresti ravivad ravimid,» teatas teadlane.

Lõuna-Koreas ja USAs on Põhja-Korea sellistesse teadetesse alati suhtutud skepsisega, sest tegemist on maailma ühe vaesema riigiga, kus suur osa elanikkonnast on alatoidetud ja nälgib. Vaid diktaator Kim Jong-un ja ta lähikondlased elavad jõukuses.  Maailma meediasse jõudnud fotodel on näha, et Põhja-Korea liider on ülekaaluline ja väidetavalt peab ta visa võitlust, et ta veelgi paksemaks ei läheks. 

Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: -/AFP/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles