Meghan Markle’il on ka Šveitsi esivanem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meghan Markle
Meghan Markle Foto: CAP/FB/Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Šveitsi meedia teatel on Briti prints Harryga 2018. aasta kevadel abielluval ameeriklannast näitlejannal Meghan Markle’il ka šveitslasest esivanem.

18. sajandil elanud esivanem pärines Põhja-Šveitsist Zürichi kantonist Glattfeldeni külast, kus praegu elab umbes 5000 inimest.

Šveitsi Glattfeldeni küla
Šveitsi Glattfeldeni küla Foto: wikipedia.org

Glattfeldenlaste sõnul on neil hea meel, et nad on Meghan Markle’iga seotud Kaspar Glattfelderi kaudu, kes on Markle’i vanavanavanavanavanavanaisa.

Meghan Markle
Meghan Markle Foto: Hannah McKay/REUTERS/Scanpix

Kohaliku kirikuraamatu andmetel migreerus Glattfelder koos perega millalgi ajavahemikul 1738 – 1743 Põhja-Ameerikasse, asudes elama Philadelphiasse.

Kaspar Glattfelder on Meghan Markle’i  sugulane ta isa Thomas Markle’i liinis.

«Kogu Glattfelden on rõõmus, et tulevase Briti kuningliku suguvõsa liikmes voolab Glattfelderite veri,» teatas külavanem Ernst Gassmann.

Aerofoto Šveitsi Glattfeldeni külast
Aerofoto Šveitsi Glattfeldeni külast Foto: wikipedia.org

Gassmanni teatel plaanib ta saata Meghan Markle’ile ja ta tulevasele mehele, prints Harryle kutse külastada Šveitsi ja Glattfeldenit, et nad tutuvuksid Meghani Šveitsi juurtega.

Meghan Markle’i ema on tumedanahaline terapeut ja joogaõpetaja Doria Radlan, kelle esivanemad on Aafrika päritolu orjad, kes töötasid 18. – 19. sajandil USA lõunaosariikide istandustes. 

Meghan Markle ja ta ema Doria Radlan
Meghan Markle ja ta ema Doria Radlan Foto: GEOFF ROBINS/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles