Eesti mees reisis mööda maailma vaid 15 euroga (2)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeet Maa.
Planeet Maa. Foto: NASA/SIPA/NASA/SIPA/Scanpix

Eesti mees Jüri naases hiljuti maailmareisilt, mille käigus külastas pea 30 riiki. Selles ei oleks mitte midagi imelikku, kui ta poleks seda kõike teinud vaid 15 euro eest.

Eesti mees nimega Jüri naasis tagasi kodumaale 1. detsembril. Ta saadeti sundkorras koju Austraaliast, olles selleks ajaks reisinud pea 30 riigis.

Eesti mees Jüri reisis mööda maailma vaid 15 euro eest
Eesti mees Jüri reisis mööda maailma vaid 15 euro eest Foto: Foto: kuvatõmmis/Ringvaade

Jüri alustas enda teekonda Soomest, külastades Lapimaad, reisis edasi Norra, Rootsi, Taani, Saksamaale, Prantsusmaale, Hispaaniasse ja Portugali.

Siis lahkus ta Euroopast ning sõitis Aafrikasse, külastades Marokot ja Lääne-Saharat. Pärast seda naasis Euroopa riigi territooriumile, kui läks Kanaari saaridele, kust edasi lendas Islandile.

Islandilt läks mees Ameerika Ühendriikidesse, külastades muu hulgas ka Bostonit. Siis hakkas ta liikuma lõuna poole, Mehhiko suunas. Mehhikost läks ta läbi Kesk-Ameerika riikide Guatemala, Honduras, Nicaragua jt Lõuna-Ameerikasse.

Ecuadori jõudes oli Jüri esimene eestlane, kelle riiki sisenemise sealne süsteem registreeris. Ecuadorist läks ta edasi Peruusse, Brasiiliasse, Boliiviasse, Tšiilisse, Argentinasse ja Uruguaysse.

Sealt tahtis Jüri liikuda edasi Aasiasse ning alustas enda teekonda läbi Lihavõtte saarte, Tahiti ja Vanuatu Uus-Meremaa suunas.

Uus-Meremaal töötas ta mõni aeg ühe perekonna juures aiatöid tehes. Selle eest aitas perekond tal minna edasi Austraaliasse, kus ta siis koju saadeti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles