Inimesed tundsid Edward von Lõnguse kangelastes ära oma esivanemad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Pealtnägija» / Facebook

Pärast viimast «Pealtnägijat» leidis aset üks tore areng - inimesed tundsid Edward von Lõnguse kangelastes ära oma esivanemad. 

«Pealtnägija» kirjeldab oma Facebooki lehel: «Eelmises saates rääkisime salapärasest tänavakunstnikust Edward von Lõngusest, kes möllab Euroopa pealinnades. Muuhulgas maalis ta Pariisi seintele vanad eestlased Miina ja Ennu. Selle peale võtsid meiega ühendust inimesed, kes rääkisid, et tegu on nende esivanematega. 

Üks järglane Janika Bachmann kirjutab: «Need ju minu vana-vana-vanemad. See abielupaar on (kirikunimi) Foma /Toomas Nõukas ja Vio Mägi. Pilt tehtud 1895. aastal Saaremaal Pärsamaal Tehvena talus. Tehvenal kasvatati Saaremaa tõugu hobuseid. Tehvena talu on paarsada aastat olnud Nõukaste pärusmaa. Esiisa Tümina poeg Tehve oli vene tsaari teenistuses ja sai peale seda omale talu - sellest ka talu nimi Tehvena.» 

Teine järglane Triin Haidla saatis meile pildi, mis tal tänaseni köögikapil seisab. Von Lõngus vastab: «Eesti ajarändurite tegelaskujud on loodud vanade arhiivifotode põhjal, suur rõõm on neist rohkem teada saada. Ma olen väga palju neile otsa vaadanud ja mõelnud, et huvitav mis elu nad elasid ning et selle foto tegemisel ei osanud nad uneski näha, et 120 aastat hiljem saavad nad tuntuks üle Euroopa.»»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles