Ajaloolast Jaak Jusket süüdistatakse nahaalses varastamises: ei õigusta oma käitumist, aga...

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Juske
Jaak Juske Foto: Facebook

5. detsembril esitles enda värsket raamatut «Sada põnevat lugu Tallinnast» ajaloolane ja poliitik Jaak Juske, keda on hakatud sotsiaalmeedias süüdistama info varastamises.  

Agnes Joala kirjutab Facebook´is, et hakkas otsima Juske raamatus leiduvaid üksikuid lausejuppe ja leidis, et paljud laused on kopeeritud aastatetagusest sündmusest ja tuntud ajaloolane on selle lihtsalt enda raamatusse kirjutanud, viitamata originaalautorile.

«Guugeldasin täna natuke aega Juske raamatust üksikuid lausejuppe. Need siin all on kohad, kust on copy-paste pikemad lõigud või kogu artikkel võetud. Ikka nii, et keegi on ajalehes mingist aastatetagusest sündmusest pikema loo kirjutanud ja Juske on puutumatult raamatusse tõstnud.» Siinkohal toob Joala välja ligi kümme linki, mida Juske oma värskes raamatus kasutanud.
Jaak Juske on enda kaitseks ka välja astunud, kirjutades et ei õigusta enda käitumist, samas lisab, et teatmeteostele ei pea viitama.



Proua Joala aga teab öelda, et ükski lugupidav teadlane ei kopeeri Vikipeediat. 

Kodanik Tõnu Samuel on aga arvamusel, et Juske värske raamatu ülesköetud teema on igati suur eetika rikkumine tuues välja Eesti autoriõiguse seaduse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles