Kuldmikrofon 2017 võitja on Owe Petersell

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Owe Petersell on juba aastaid tegutsen paralleelselt nii saatejuhi kui peatoimetajana
Owe Petersell on juba aastaid tegutsen paralleelselt nii saatejuhi kui peatoimetajana Foto: Erakogu

Raadio Elmar endine pikaaegne peatoimetaja Owe Petersell võitis selle aasta Kuldmikrofoni auhinna. Tegu on Eesti Ringhäälingute Liidu poolt väljaantav eetriajakirjaniku aastaauhinnaga.

Owe Petersell töötas raadios Elmar jaama esimesest päevast alates kuni tänavu oktoobrini. Ta otsustas raadiotööst loobuda, kuna pärast 20 aastat soovis ta teha midagi uut. «Arvan, et see on nii minu kui ka raadio perspektiivis hea, et mingi muutus tuleb,» sõnas mees toona.

Owe Petersell: Kuldmikrofon 2017 võitja
Owe Petersell: Kuldmikrofon 2017 võitja Foto: Elu24.ee

Lisaks raadiotööle on Petersell juhtinud telesaateid TV3-s ja Kanal2-s, teinud modelli- ning näitlejatööd ning kirjutanud laulusõnu Anne Veski ja Kaire Vilgatsi lauludele.

Auhind anti välja Eesti Rahvusringhäälingu 91. sünnipäeva puhul.

1926. aasta 18 detsembril algasid Eestis regulaarselt raadiosaated. Seda ajaloolist tähtpäeva tähistab Eesti Ringhäälingute Liit koos Eesti Ringhäälingumuuseumi ja Eesti Rahvusringhäälinguga 18. detsembril 2017 traditsioonilise ühisraadio­saate eetrisseandmisega. Saade salvestatakse Tallinnas, aadressil Pikk 43, sest just selles majas alustas ringhääling regulaarsete saadetega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles