Disainer Stefano Gabbana: mulle ei meeldi, et mind geiks tembeldatakse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Domenico Dolce (paremal) ja Stefano Gabbana
Domenico Dolce (paremal) ja Stefano Gabbana Foto: Italy Photo/Empics Entertainment/Scanpix

Itaalia moemaja Dolce & Gabbana üks asutajatest Stefano Gabbana sõnas, et ta on tüdinenud, et teda pidevalt geiks tembeldatakse, sest see on sildistamine.

Moelooja sõnul leiutasid sõna «gei» inimesed, kes lahterdavad kõiki ja kõike, edastab Huffington Post.

Stefano Gabbana (vasakul) ja Domenico Dolce
Stefano Gabbana (vasakul) ja Domenico Dolce Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

«Ma ei pea pidevalt selgitama kellelegi oma seksuaalsust  ning ma ei soovi, et mind enam geiks nimetatakse selle tõttu, et olen meessoost. Ma ei pea selgitama, kas olen gei või hetero, minu seksuaalelu on minu enda asi,» lausus Gabbana.

55-aastane tuntud moedisainer on varasemates intervjuudes öelnud, et nooremana oli tal naistega suhteid, kuid ikka vaatas ta meeste poole. Ta oli pikka aega biseksuaal.

«Ma oli lapsena soolise identiteedi suhtes ebalev. Sain teraapiat ja siis mõistsin, et selle juured on minu väga varases lapsepõlves. Tundsin juba lapsena, et olen erinev. Mulle meeldis üksinda tegutseda, mitte koos teiste lastega. Kartsin, et teised saavad aru, milline ma tegelikult olen ja nad ütlevad seda minu emale,» meenutas Gabbana.

Tuntud itaallane ei ole kinnitanud ega lükanud ümber, kas ta on gei või mitte.

Stefano Gabbana (vasakul) ja Domenico Dolce
Stefano Gabbana (vasakul) ja Domenico Dolce Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Scanpix

Mitmed staarid, nende seas ka USA esileedi Melania Trump eelistab Dolce & Gabbana rõivaid.

2015. aastal sõnasid nii Stefano Gabbana kui ta äripartner Domenico Dolce, et nad ei kiida heaks samasooliste perekondi ega ka seda, et sellised pered saavad lapse või lapsed kunstliku viljastamise abil, kasutades surrogaatema.

Tuntud Briti laulja Elton John, kellel on oma partneriga kaks kunstliku viljastamise teel saadud last, ning veel mitmed kuulsused mõistsid Dolce ja Gabbana seisukoha hukka.

Tuntud itaallased vabandasid, et nad ei mõelnud oma kommentaariga midagi halba, lihtsalt nentisid fakti ning kõigil on õigus suhetele ja armastusele.

Domenico Dolce (paremal) ja Stefano Gabbana
Domenico Dolce (paremal) ja Stefano Gabbana Foto: Italy Photo/Empics Entertainment/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles