Harvey Weinsteini naine Georgina Chapman võib lahutusega saada vähemalt 15 miljonit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georgina Chapman ja Harvey Weinstein
Georgina Chapman ja Harvey Weinstein Foto: Admedia, Inc/F. Sadou/AdMedia/Sipa USA/Scanpix

Alates oktoobrist on paljastunud fakte, kuidas Hollywoodi tuntud produtsent Harvey Weinstein naisi aastakümneid ahistas, sõlmides näitlejannadega neid alandavaid ja seksile sundivaid lepinguid. 

65-aastase Weinsteini abikaasa, inglannast moelooja, 41-aastane Georgina Chapman jättis ahistamisskandaali lahvatamisel mehe maha teatega, et teeb seda laste heaolu nimel.

Georgina Chapman
Georgina Chapman Foto: Dennis Van Tine/imago/Future Image/Scanpix

Briti meedia teatel on Weinsteinil ja Chapmanil abieluvaraleping, mille kohaselt võib naine lahutuse korral saada vähemalt 15 miljonit dollarit.

Lepingus on kirjas, et kui nad jõuavad olla abielus kümme aastat ja siis lahutavad, on naisel õigus nimetatud summale. Paari kümnes pulma-aastapäev on homme, 22. detsembril. Kui lahutus jõustub, siis saab Chapman iga Weinsteiniga abielus oldud aasta eest 520 000 dollarit.

Kui aga nad oleksid lahutanud varem, siis saaks Chapman iga aasta eest 380 000 dollarit.

Chapman kolis koos kahe lapsega Weinsteini juurest ära kohe, kui ahistamisskandaal paisuma hakkas. USA meedia teatel ei ole paar siiski ametlikku lahutusavaldust kuskil sisse andnud, ei Los Angeleses ega Londonis, kus Chapman praegu on.

Weinstein on seksisõltuvusravil ja loodab, et tema ja ta naine lepivad millalgi ära. 

Georgina Chapman
Georgina Chapman Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS/Scanpix

Lisaks on Chapmanil abielulepingu järgi õigus saada veel 6,1 miljonit dollari väärtuses ühisvara ning 3,8 miljonit dollarit majapidamiskuludeks.

Weinsteini vara suurus arvatakse olevat 331 miljonit dollarit ning rohkem kui 15 miljoni dollari maksmine naisele ei tee teda eriti vaesemaks.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix

Weinstein eitab seni, et ta näitlejannasid seksuaalselt ahistas ja osasid neist vägistas. Mehe sõnul toimus seks ja sellega kaasnev naiste nõusolekul.

Weinsteini süüdistab nüüdseks ligi 100 naist vägistamises ja ahistamises, nende seas on tuntud näitlejannad nagu Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Salma Hayek ja mitmed teised.

Salma Hayek
Salma Hayek Foto: Alberto E. Tamargo/Sipa USA/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles