Mehed peaksid kasvatama habeme, et nad ei näeks välja nagu naised (1)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murat Bayaral
Murat Bayaral Foto: FMTV/YouTube

Türgi juhtiv islamistlik preester on öelnud, et habe on üks kahest kehaosast, mis eristab mehi naisest, ning et mehed peaksid endale habeme kasvatama, et vältida segadust, kas tegu on naise või mehega.

Moslemist preester Murat Bayaral sõnas, et ilma habemeta mehed võivad tekitada ebasündsaid mõtteid. Ta tõi ka ühe huvitava näite, miks selline segadus võib tekkida: «Kui sa näed pikkade juustega meest kaugelt tulemas, siis sa võid arvata, et ta on naine, kui tal pole habet. Seda sellepärast, et tänapäeval käivad mehed ja naised ühtemoodi riides.»

Selline väljaütlemine on saanud loomulikult ka palju vastukaja. Istanbuli kombetalituskeskuse liige Magdalena Kirchner on öelnud, et ühe ettepaneku kohaselt ei tohtivat naised avalikus kohas naerda.

See kõik olevat aga president Erdogani soov religiooni avaliku eluga rohkem siduda. Hetkel veel midagi kindlat ei ole ja kõik on veel alles ettepanekute tasemel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles