Zuzu Izmailova nägi omajagu vaeva, et õele kanepit muretseda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zuzu Izmailova oma koduaias töötamas
Zuzu Izmailova oma koduaias töötamas Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Millised  läbielamised on mõjutanud Tallinna abilinnapea Zuzu Izmailova julgeid rohelisi vaateid,  kajastab tänane «Kroonika»

Züleyxa Izmailova, hüüdnimega Zuzu eduluga võiks kõlada umbes nii: neoonrohelisest ökoaktivistist Tallinna kõige lahedamaks abilinnapeaks. Izmailova poliitiline tähelend sai alguse Noorte Roheliste liikumisest, mille liikmeid muuseas ka neoonrohelisteks nimetatakse. Zuzu aktiivsel ja värvikal juhtimisel taastus roheliste populaarsus täielikult. 

Zuzu Izmailova «noor ja roheline» poliitik
Zuzu Izmailova «noor ja roheline» poliitik Foto: Scanpix

Suur looduse- ja loomaarmastaja on Zuzu juba lapsepõlvest peale. Tema süvahuvi rohelise mõtlemise propageerimise vastu tekkis ajal, mil naine hakkas märkama poelettidel loomkatsetega testitud tooteid. Otsustav samm poliitikasse astuda oli aga hoopis kurvemast sündmusest ajendatud.

Izmailova noorem õde suri vähki. Õde kannatas raskete valude all, mille ainsaks leevenduseks oli kanep. Zuzu nägi omajagu vaeva, et õele kanepit muretseda. Kui ta hiljem ravikanepi teemat roheliste erakonna ametlikus kampaanias nägi, sai tähtis otsus langetaud. Naine tundis end kohustatuna see teema laiemalt üles võtta.

 Zuzu Izmailova võitleb ravikanepi legaliseerimise eest
 Zuzu Izmailova võitleb ravikanepi legaliseerimise eest Foto: Tairo Lutter

Tõsisel poliitikamaastikul kiputakse Eesti rohelisi hipsteriteks tembeldama. Zuzu peab tihti tõestama, et kergemeelsest hipsterist on asi tema puhul kaugel. Noor poliitik on empaatiline ja julgete väljaütlemisega rahvavalgustaja. Tema kergemeelsete kampaaniavideote taga on tunda hea turundustaustaga naise kätt.

Boonuseks näeb Izmailova seda kõike tehes ka väga stiilne välja. Pressifotograafidel on kirevat Zuzut hallist poliitikute massist lihtne tabada. Zuzu ise on muuseas õppinud Tallinna Polütehnikumis fotograafiat ning töötanud moefotograaf Laura Kallasvee assistendina. 

Aserbaidžaani-Eesti segaverd keevalise kaunitari Züleyxa lapsepõlvekodust eksootilisest Bakuust on palju räägitud. Kuid naine on veetnud ka osa oma noorusest ja kooliajast Maardus. Maardu tööstusasula legendaarne fosforiidikaevandus ja keemiatööstusest saastatud õhk on kindlasti ka mõjutanud Züleyxa poltiiliste vaadete väljakujunemist.  

Zuzu Izmailova elas nooruses ka Maardus
Zuzu Izmailova elas nooruses ka Maardus Foto: ERIK PROZES/PM/SCANPIX BALTICS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles