Kurioosum: Napoli linna jõulupuu varastati vähem kui 24 tundi pärast ülespanekut (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Facebookist/ Gran Caffè Gambrinus

Napoli linna jõulupuu pandi üles 21. detsembril Galleria Umbertosse, kuid oli juba järgmise päeva hommikuks haihtunud. Puust oli alles üksainus kaunistatustega kaetud oks ning kuusejalg.

Kuigi jõulupuu leiti juba samal päeval üles, oli kuusk vandaalide poolt räsitud, vahendas Independent. Puu oli Galleria Umberto keskusele annetanud  kuulus 19. sajandist pärit Napoli kohvik Caffe Gambrinus. Puu oli kaunistatud uhkete kuulide ja suure punase paelaga, mistõttu kutsus kohvik jõulupuud linnale antud «kingituseks.»

Napoli elanikud olid puuvarguse peale suisa raevunud. Puu jäänuste juurde oli toodud silt «Beebigängi poolt hävitatud puu.» Puu kadumine leidis kohalikus meedias laia kajastuse ning Napoli ettevõtted avaldasid muret linna identiteedi pärast.

Puu leiti reede pärastlõunal Quartieri Spagnoli piirkonnast ning linlased nõudsid kuriteole «vastuhaku märgiks»  räsitud puu taas üles seadmist.

«Me ei ole noorukite pantvangid,» ütles Caffe Gambrinuse esindaja Massimiliano Rosati. «Me võtame selle tagasi, paneme taas üles ning näitame, et tuleme taas jalule, me ei nõustu säärase ärakasutamisega.»

Paraku löödi puu peagi jälle pikali, mille peale Caffe Gambrinus kirjutas oma teates, et õnneks ei suudetud puud varastada. «Me paneme juba täna puu jälle püsti. See on kõrvakiil kõigile,» seisis teatises.

Jõulupuu varastamine on Napolis üsna tavaline, kuna inimesed tahavad 17. jaanuaril toimuva St. Anthony Abbot pidustuse jaoks juba varakult lõkkepuid koguda.  

2015. aastal varastati Galleria Umbertost samuti jõulupuu, kuid siis saadi vargad kätte veel enne kui nad puu minema jõudsid vedada. Puu pandi uuesti püsti ning kindlustati metallvarrastega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles