Video: Vanity Fair soovitas Hillary Clintonil poliitikast loobuda ja hakata kuduma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kudumine
Kudumine Foto: /©The Image Works / TopFoto/Scanpix

Elustiiliväljaanne Vanity Fair sattus kriitika alla oma satiiriliste uusaastavideote tõttu,  milles USA endisel välisministril ja demokraatide presidendikandidaadil Hillary Clintonil soovitatakse poliitikast loobuda ja hakata tegelema käsitööga, näiteks kudumisega.

Sotsiaalmeedias mõisteti Clintoni naeruvääristamine hukka enne seda, kui väga agaralt Clintoni teemal sõna võttev USA president Donald Trump oleks jõudnud oma sõna öelda, teatab The Guardian.

Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: Reed Saxon/AP/Scanpix

Vanity Fair postitas enne jõule videod, millel nende töötajad tõstavad šampanjaklaasi ja soovitavad satiirilisi uusaastalubadusi, mis käivad Hillary Clintoni, Donald Trumpi, Valge Maja pressijuhi Sarah Sandersi ja majandusnõuniku Gary Cohni kohta.

Donald Trump
Donald Trump Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix
Sarah Huckabee Sanders
Sarah Huckabee Sanders Foto: Alex Edelman/SIPA/Alex Edelman/SIPA/Scanpix

Elustiiliväljaande toimetajad soovitavad Clintonil kirjutada veel üks raamat ja lõpetada teiste süüdistamine oma valimiskaotuses. Samuti annavad nad nõu, et endine presidendikandidaat rahuneb, kui hakkab tegelema jooga ja vabastava hingamisega, kuid poliitilistest ambitsioonidest aitab kõige paremini vabaneda käsitööga, kudumisega tegelemine.

Kudumine
Kudumine Foto: /©The Image Works / TopFoto/Scanpix
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: Steven Senne/AP/Scanpix

«Hakka uuel aastal tegelema uue hobiga. Ole kuskil vabatahtlik, koo midagi ilusat, võta näitlemistunde ehk kõige sellega, mis poliitilistest jamadest kaugemale viib ja uuesti kandideerimast takistab,» teatas kolumnist Maya Kosoff.

Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: JONATHAN ERNST/Reuters

Clintoni endised nõunikud, sõbrad ja mitmed kuulsused reageerisid Vanity Fairi video peale, et tegemist on solvangutega.

«Vanity Fair leidis, et 2017. aasta tuleks lõpetada solvanguid loopides. Seda tehti ka Hillary Clintoni aadressil, kes on läbi USA ajaloo üks võimekamaid naisi,» teatas demokraadist poliitikastrateeg Peter Daou, kes oli kunagi Clintoni nõunik.

Veel üks Clintoni liitlane, Adam Parkhomenko soovitas Vanity Fairi tellijatel tellimus lõpetada ja seda ajakirja avalikult põletada.

Näitlejanna Patricia Arquette teatatas oma tviidis, et elustiiliväljannetel ei ole õigus teha naistele ettekirjutusi, kuidas nad peaksid elama.

Patricia Arquette
Patricia Arquette Foto: VALERIE MACON/AFP/Scanpix

Veebisõnaraamat dictionary.com edastas Twitteris, et tarkadele ja haritud naistele nagu Hillary Clinton anda soovitus kududa on seksistlik.

Paljude poliitikute sõnul on USA meedias topeltstandardid ja silmakirjalikkus, mis võimaldavad Hillary Clintonit ja temasarnaseid edukaid naisi naeruvääristada.

USA president Donald Trump reageeris Vanity Fairi skandaalile teatega, et see ajakiri üritas nalja visata, kuid peatoimetaja Anna Wintour kiirustab vabandust paluma.

Anna Wintour
Anna Wintour Foto: Robin Platzer/Twin Images/Robin Platzer/TwinImages/SipaUSA/Scanpix

Trump viitas oma sõnumis ka sellele, et Wintour tahtis Hillary Clintoni abikaasa Bill Clintoni presidendiametiajal saada USA suursaadikuks ÜROs.

Vanity Fair soovitas Valge Maja pressijuhil Sandersil oma amet maha panna ja hakata tegelema toiduvalmistamise ja toidupiltide Instagrami panemisega. See oli viide videole, mille Sanders postitas tänupüha ajal ja sellel oli teda näha ahjust šokolaadikooki välja võtmas.

Sarah Huckabee Sanders
Sarah Huckabee Sanders Foto: Sipa USA/Oliver Contreras/Sipa USA/Scanpix

Veel ühel videol soovitati Donald Trumpil lasta lõigata endale korralik soeng, kuid veel parem kui ta juustest täiesti loobuks.

Vanity Fairi meeskond teatas, et nad ei ründa oma videotes kedagi isiklikult, vaid see oli huumor. 

Vanity Fair, esikaanel Lindsay Lohan
Vanity Fair, esikaanel Lindsay Lohan Foto: 369/Stella Pictures/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles