Modellid kistud rassismiskandaali: kas austusavaldus või solvang?

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sophie Applegarth.
Sophie Applegarth. Foto: Elizabeth Butner

Modellid Sophie Applegarth ja Julie Iovenitti on sattunud tule alla, kui nad ilmusid «spordistaaride» teemapeole mustaks võõbatud nägudega. Kuigi naised ei tahtnud teha muud, kui avaldada austust tennisemängijatest õdedele Serena ja Venus Williamsile, siis selle asemel on neid rassistideks sõimatud.

Naised said sotsiaalmeedias kõvasti kriitikat, mille peale modellid vastasid, et nende eesmärgiks oli vaid enda lemmik sportlaste vastu austust üles näidata. Daily Mail Austraalial õnnestus tabada ka vestlus Iovenitti ja ühe kasutaja vahel, milles modell püüdis kaitsta enda kostüümivalikut. «Selles ei ole mitte midagi rassistliku kui näitada üles toetust enda lemmik sportlase vastu,» ütles naine ja lisas: «Mine kooli ja õpi, mis rassismi päriselt on.»

Sophie Applegarth kirjutas hiljem pildi juurde, et tema eesmärgiks ei olnud kedagi solvata. «Lahtiütlus - mul ei olnud mitte mingeid rassistlike ega õelaid eesmärke nende piltidega, mille ma just üles laadisin. Me vaid ülistasime enda lemmik sporditähti Venus ja Serena Williamsit. Ei plaaninud kedagi solvata.»

Sophie Applegarth (roosaga) Julie Iovenitti (valgega).
Sophie Applegarth (roosaga) Julie Iovenitti (valgega). Foto: Instagram
Pilt Sophie sotsiaalmeedia lehelt.
Pilt Sophie sotsiaalmeedia lehelt. Foto: Instagram
Pilt Julie sotsiaalmeedia lehelt.
Pilt Julie sotsiaalmeedia lehelt. Foto: Instagram

Aga kahju oli juba tehtud ning sotsiaalmeedia kasutajad solvasid mõlemat naist. Sophie Applegarthi esindav agentuur Chic Management eemaldas naise profiili enda kodulehelt. 

Süüdi ei olnud vaid Sophie ja Julie. Ühe pildi peal oli näha ka naiste sõbrannat Sally Coburni mustaks võõbatud nahaga, püüdes imiteerida korvpallur Kobe Bryantit.

Praeguseks on kõik pildid naiste Instagrami kontodelt eemaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles