7. jaanuaril jagatakse Kuldgloobuseid, millised filmid ja näitlejad on põhinominendid?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldgloobuse auhind
Kuldgloobuse auhind Foto: Wikipedia.org

Selle nädala pühapäeval, 7. jaanuaril jagab Hollywoodi välisajakirjanike assotsiatsioon filmi- ja teleauhindu Kuldgloobuseid, mida peetakse viiteks, millised filmid võivad saada 4. märtsil Oscareid.

Variety teatel sai režissöör Guillermo del Toro linateos «The Shape of Water» seitse Kuldgloobuse nominatsiooni, edestades filme «The Post» ja «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», mis said kuus nominatsiooni.

Guillermo del Toro
Guillermo del Toro Foto: Brad Barket/AFP/Scanpix
Filmi «The Shape of Water» reklaam
Filmi «The Shape of Water» reklaam Foto: wikipedia.org

Veel on draamafilmi kategoorias nominendid «Call Me By Your Name» ja «Dunkirk».

Filmi «Call Me Bay Your Name» reklaam
Filmi «Call Me Bay Your Name» reklaam Foto: wikipedia.org
Filmi «Dunkirk» reklaam
Filmi «Dunkirk» reklaam Foto: wikipedia.org

Favoriidiks on «The Shape of Water», mille tegevus toimub 1962. aastal USAs Baltimore’is, kus tumm naine armub valitsuslaboris uurimise all olevasse amfiibolendisse.

Parima naisnäitleja kategoorias on nominentideks Jessica Chastain filmis «Molly’s Game», Sally Hawkins filmis «The Shape of Water», Frances McDormand filmis «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», Meryl Streep filmis «The Post» ja Michelle Williams filmis « All the Money in the World».

Favoriidiks peetakse Meryl Streepi, kes kehastab USA esimest naissoost ajalehekirjastajat Catherine Grahamit. Film «The Post» põhineb 1971. aastal aset leidnud sündmustel, kui USA ajakirjanikud tõid päevavalgele salajased valitsusdokumendid, samas kaitstes oma sõnavabadust.

Filmi «The Post» reklaam
Filmi «The Post» reklaam Foto: wikipedia.org
Meryl Streep
Meryl Streep Foto: Vivien Killilea/AFP/Scanpix

Parima meesnäitleja kategooria on nominentideks Thimotee Chalamet filmis «Call Me By Your Name», Daniel Day-Lewis filmis «Phantom Thread», Tom Hanks filmis «The Post», Gary Oldman filmis «Darkest Hour» ja Denzel Washington filmis  « Roman J. Israel, Esq».

Favoriidiks peetakse Gary Oldmani, kes mängib Teise maailmasõja aja Briti peaministrit Winston Churchilli.

Filmi «Darkest Hour» reklaam
Filmi «Darkest Hour» reklaam Foto: wikipedia.org
Gary Oldman
Gary Oldman Foto: Jordan Strauss/AP/SCANPIX

Televisioonikategoorias sai enim ehk kuus Kuldgloobuse  nominatsiooni lühiseriaal «Little Big Lies», milles tegevus toimub aset leidnud mõrva ja sellega seoses pinnale tulevate saladuste ümber. Seriaali peaosades on Nicole Kidman, Reese Whiterspoon ja Alexander Skarsgård.

Kaader seriaalist «Big Little Lies». Pildil Nicole Kidman ja Alexander Skarsgård
Kaader seriaalist «Big Little Lies». Pildil Nicole Kidman ja Alexander Skarsgård Foto: Hilary Bronwyn Gayle/AP/Scanpi

Veel on nominendid «Fargo», «Feud: Bette and Joan», «The Sinner» ja «Top of The Lake. China Girl».

Pikkadest seriaalidest kandideerivad Kuldgloobusele «Game of Thrones», «The Handmaid’s Tale», «Stranger Things», «This Is Us» ja «The Crown». Favoriidiks peetakse «Troonide mängu».

Kaader «Troonide mängust». Esiplaanil Jon Snow
Kaader «Troonide mängust». Esiplaanil Jon Snow Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Režisööridest on Kuldgloobuse nominentideks Guillermo del Toro filmiga «The Shape of Water», Martin McDonagh filmiga «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», Christopher Dolan filmiga «Dunkirk», Ridley Scott filmiga «All the Money in the World» ja Steven Spielberg filmiga «The Post». Favoriidiks peetakse del Toro ja Spielbergi linateost.

Kuldgloobuse auhindu jagatakse 14 filmikategoorias, lisaks Cecil B. DeMille’i nimeline auhind ning 11 televisioonikategoorias.

Kuldgloobuse auhind
Kuldgloobuse auhind Foto: wikipedia.org

Kuldgloobuse filmiauhindu on Hollywoodi välisajakirjanike assotsiatsioon andnud välja alates 1944. aastast ning alates 1961. aastast on see sündmus leidnud aset Los Angelese The Beverly Hilton Hotellis.

Nominendid ja võitjad valib 86-liikmeline žürii, mis koosneb ajakirjanikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles