Naine tegi endale näomaski iseenda menstruatsiooniverega

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endale menstruatsiooniverega näomaski teinud naine tunneb end õnnelikuna.
Endale menstruatsiooniverega näomaski teinud naine tunneb end õnnelikuna. Foto: Yazmina Jade / Caters News

Endine juuksur Yazmina Jade (26), kes töötab nüüd hingeravitsejana, sooritas selle kummalise rituaali selleks, et näidata, et «päevades» ei ole midagi häbiväärset ega õõvastavat.

Austraalias elav Yazmina avaldas video endale näomaski tegemisest sotsiaalmeedias ja loomulikult ei võetud seda hästi vastu.

Inimesed ütlesid, et Yazmina on rõve ja peast haige. Naine aga vastas kriitikale rahulikult, et ta ei ole end kunagi paremini tundnud kui pärast seda rituaali.

Yazmina ütles: «See oli püha rituaal, et enda kehaga taas ühendus leida. Naistena oleme me enda kehast ühiskondliku häbi tõttu eemaldunud. Ma otsustasin vere endale näkku panna ja seda maitsta, et see osa endast tagasi saada. Rituaali käigus suutsin ma tugevdada sidet enda ja oma keha vahel.»

Yazmina arvab, et menstruatsioonitsüklitel on tänapäeval siiski väga halb maik juures ning sellest ei julgeta rääkida, kuna see on naiste probleem.

Selle omapärase näomaskiga tahab Yazmina öelda naistele, et nad ei pea «päevadega» privaatselt ja salaja tegelema. 

Yazmina ütles, et tema hingeline eneseleidmine tuli pärast seda, kui ta töötas Melbourne'is juuksurina. Äril hästi ei läinud ning ta kukkus vaimselt kokku. Pärast seda otsustas ta rohkem iseendale keskenduda ja leiab, et on praegust elu elades palju õnnelikum.

Pane end valmis:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles