Pildid ja video: läbi jääaugu hinganud alligaatoritest said sotsiaalmeedia staarid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alligaator jääs
Alligaator jääs Foto: twitter.com

USA idarannikul, kaasa arvatud Põhja-Carolinas algas 2018. aasta ebatavalise külmaga, mille tõttu sealsed ameerika alligaatorid jää lõksu jäid.

Shallotte River Swamp Parki looduskaitseala alligaatorid said sotsiaalmeedia staarideks tänu oma nutikusele, tehes ninaga jäässe augu, mille kaudu nad õhku hingasid, teatab msn.com. 

Alligaatorid jääs
Alligaatorid jääs Foto: Twitter.com

Zooloogide sõnul suudavad alligaatorid olla vees maksimaalselt 24 tundi, kuid siis vajavad hapnikku. Kui temperatuur langes alla nulli ja veekogu pind jäätus, tegid nutikad alligaatorid jäässe augud, mille kaudu nad said hingata.

Alligaator jääs
Alligaator jääs Foto: Twitter.com

Alligaator on kõigusoojane roomaja, kellel jaheduses kehateperatuur langeb ja ta jääb nagu «talveunne». Shallote River Swamp Parki alligaatorid moodustasid jääst väljas koonudega huvitava vaatepildi, mida paljud uudistamas ja jäädvustamas käisid.

Alligaator jääs
Alligaator jääs Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

«Need alligaatorid on elus, kuid letarigilises seisundis. Kui soojemaks läheb, hakkavad nad taas end liigutama,» teatas looduskaitseala tegevjuht George Howard.

Alligaator jääs
Alligaator jääs Foto: Twitter.com

Nüüdseks on Põhja-Carolinas temperatuur taas plusspoolel ja alligaatorid ei pea enam õhuavadest hingamas käima, sest jää on hakanud sulama.

Alligaator jääs
Alligaator jääs Foto: Twitter.com

Howardi sõnul käis ta kõrgemate temperatuuride saabudes alligaatoreid kontrollimas ja kõik olid elus, kaasa arvatud üks noorloom.

Alligaator jääs
Alligaator jääs Foto: facebook.com

Põhja-Carolina alad on ameerika alligaatori eluareaali põhjapiir, kaugemal põhjas neid alligaatoreid ei ela.

Ameerika alligaator ehk mississippi alligaator (Alligator mississippiensis) on suur roomaja krokodilliliste seltsist.

Isased alligaatorid kasvavad 3,4–4,6 meetri pikkuseks ja võivad kaaluda kuni 453 kilogrammi. Emased on väiksemad ja kasvavad umbes 3 meetri pikkuseks.

Ameerika alligaatorid elavad mageveega märgaladel, sealhulgas küpressisoodes Texasest Põhja-Carolinani. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles