Galerii: Paraguay hiidvesiroosid polegi välja surnud

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paraguays polnud hiidvesiroose näha juba rohkem kui kümme aastat, mistõttu arvati, et liik on välja surnud. Nüüd ilmusid hiiglaslikud lehed ühes Paraguay laguunis taas ning on kohale meelitanud palju turiste.

Hiidvesiroosid nimega boliivia viktooria (ladina keeles Victoria cruziana) ilmusid välja Salado jõel Piquete Cue nimelises linnakeses. Hiidvesiroose polnud näha olnud alates 2006. aastast, kui nad märgiti ohustatud liikide hulka, vahendas Travel and Leisure. Arvati, et hiidvesiroosid kadusid jõe süvendamise tõttu ja ka seepärast, et turistid kippusid neid välja kiskuma.

Nüüd kui vesiroosid on tagasi, on linnake hakanud turistidele vesirooside vaatamiseks paadireise pakkuma, kuna kaldalt ei ole kaunist veetaime nii hästi näha. Hiidvesiroosidel on roosad ja valged õied ning need õitsevad ainult 48 tundi.

Kohalikud kutsuvad hiidvesiroosi «alligaatori lilleks,» kuna taim on piisavalt suur, et enda alla terve alligaatori peita. Vanasti kasutati taime astma ja hingamisteede haiguste raviks. Kuid kuna hiidvesiroos on nüüd ohustatud liik, saab taime veest välja võtmise eest trahvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles