Särav galerii! Sünnipäevalaps Kaire Vilgats läbi aegade

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistab oma 42. sünnipäeva armastatud lauljanna ja särav muusikalitäht Kaire Vilgats. 

Pärnus sündinud Kaire muusikatee sai alguse akordioniõpingutega Pärnu muusikakoolis. Pärast keskkooli õppis Kaire Vilgats Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis pop-jazz-laulu Silvi Vraidi juhendamisel. 
1999. aastal sai Kaire laiemale üldsusele tuttavaks, kui osales noorte lauljate võistlusel ja Eesti Televisiooni saates «Kaks takti ette», saavutades Tanel Padari ja Eda-Ines Etti järel kolmanda koha. 

Laiemale publikule on Kaire tuntud legendaarse taustalauljana. 

Viie esitusega on Kaire Vilgats kõige rohkem kordi Eurovisiooni lauluvõistlusel osalenud Eesti laulja, edestades Dagmar Oja ja Jelena Juzviki ning Marilin Kongot. Aastatel 2000 ja 2002 oli Kaire Vilgats Eesti ja Malta esinduslugude taustalaulja. 2014. aastal osales Vilgats Eurovisiooni lauluvõistluse I poolfinaalis Tanja esitatud laulu «Amazing» taustalauljana, Ta oli ka Jüri Pootsmanni taustalaulja 2016. aasta võistlusel. Samuti laulis Vilgats taustvokaali Koit Toome ja Laura Põldvere esitatud eurolaulule «Verona». 

Kaire on üles astunud ligi 20 muusikalis ning olnud Nuku- ja Noorsooteatri muusikaline juht, osalenud menusaates «Su nägu kõlab tuttavalt» ning esinenud mitmete ansamblite ja orkestrite solistina. Tänavu alustas Kaire õpinguid Tallinna Ülikoolis sotsiaaltöö erialal. 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles