Lembitu Kuuse abikaasa Heli: naudingut jäi meil oma ühisest eluks väheks, sest ta mattis end töösse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Kuuse ja Lembitu Kuuse
Heli Kuuse ja Lembitu Kuuse Foto: Tiit Mõtus

Möödunud aasta jaanuaris meie seast lahkunud armastatud spordireporter Lembitu Kuuse abikaasa Heli Kuuse oli mehele toeks elu kõige raskemal perioodil, vahendab Kroonika. 

Alati särav Lembitu Kuuse.
Alati särav Lembitu Kuuse. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Ajakirja Naisteleht teatel tutvusid Heli ja Lembitu 2005. aasta suvel ühel ETV peol.

Vaid mõni hetk enne Heli lahkumist võttis Lembitu naise tantsima ja esimesele tantsule järgnes teine, siis kolmas ja juba järgmisel päeval oli mees piisavalt julge, et naisele helistada. 2011. aasta viimastel päevadel viis Lembitu naise Rakvere kirikus altari ette. 

Kultuurkapitali aastapreemiad 2012. Lembitu Kuuse.
Kultuurkapitali aastapreemiad 2012. Lembitu Kuuse. Foto: Liis Treimann

«Naudingut paraku jäi meil oma ühisest elust väheks, sest ta mattis end töösse,» räägib Heli ajakirjale Kroonika antud intervjuus.

ETV spordireporter Lembitu Kuuse hoiab end vormis sörkjooksuga Oslo tänavatel.
ETV spordireporter Lembitu Kuuse hoiab end vormis sörkjooksuga Oslo tänavatel. Foto: Priit Simson

Kuuse töötas Eesti Televisioonis alates 1988. aastast ning jõudis rahva südamesse eelkõige läbi suusaülekannete. Aastatel 1974-1988 töötas Kuuse Tartu Riiklikus Ülikoolis spordifüsioloogia kateedris. 1974. aastal lõpetas Kuuse Tartu Ülikooli matemaatikateaduskonna rakendusmatemaatika erialal.

Kuuse teenis 2005. aastal välja Valgetähe V klassi teenetemärgi. 2012. aastal võitis ta Kuldmikrofoni auhinna. Kuuse käis reporterina kõikidel olümpiamängudel aastatel 1994 kuni 2014. 2016. aasta Rio mänge kommenteeris ta kehva tervise tõttu Tallinnast.

Lembitu Kuuse lahkus 14. detsembril 2017. aastal 66-aastaselt pärast rasket haigust ning maeti Metsakalmistule olümpiavõitjate Ants Antsoni ja Kristjan Palusalu kõrvale.

Refereeritud teksti täispikka artiklit loe ajakirjast Kroonika. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles