Mark Wahlberg ei olnud nõus ilma 1,5 miljoni lisadollarita Christopher Plummeriga koos mängima? (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christopher Plummer ja Mark Wahlberg filmis «All the Money in the World»
Christopher Plummer ja Mark Wahlberg filmis «All the Money in the World» Foto: CAP/PLF/Supplied by Capital Pictures/Scanpix

Pärast Kevin Spacey ümber lahvatanud sekusaalse ahistamise skandaali langetas režissöör Ridley Scott otsuse, et asendab filmis «All the Money in the World» Spacey Christopher Plummeriga ja osa võtteid tuleb selle tõttu uuesti teha.

USA Today teatel ei olnud Mark Wahlberg nõus lisavõtetega ja Spacey asendamise Plummeriga enne, kui talle makstakse vähemalt üks miljon dollarit.

Mark Wahlberg
Mark Wahlberg Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix

Selle info avalikustanud isikute sõnul ei tohtinud nad sellest rääkida, kuid Wahlbergi staaritsemine sundis neid seda tegema.

«Kuulsime ise, kuid Mark Wahlberg Ridley Scottile ütles, et ta ei ole nõus mängima koos Christopher Plummeriga kui talle selle eest üsna palju ei maksta,» teatasid allikad.

Mark Wahlberg
Mark Wahlberg Foto: ADMEDIA/SIPA/ADMEDIA/SIPA/Scanpix

Kinnitamata andmetel pöördusid Walhbergi advokaadid nii Scotti kui produktsioonifirma Scott Free Productions poole, et näitleja ei ole nõus oma aega uutele võtetele raiskama, kui ta ei saa «kaotatud päevade» eest piisavalt tasu.

Spacey kehastas uues filmis USA päritolu briti miljardäri Jean Paul Gettyt, kelle lapselaps John Getty 1973. aastal Roomas rööviti ja kelle eest nõuti 17 miljonit dollarit. Tegemist on tõsielu sündmustel põhineva linateosega.

Kevin Spacey filmis «All the Money in the World» miljardär Jean Paul Getty rollis
Kevin Spacey filmis «All the Money in the World» miljardär Jean Paul Getty rollis Foto: Aidan Monaghan/Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Selle nädala alguses väitsid mitmed meediaallikad, et Wahlberg sai uute võtete eest väga kopsaka summa, samas naispeaosatäitjale Michelle Williamsile maksti vaid üks protsent Wahlbergi tasust.

Michelle Williams
Michelle Williams Foto: ADMEDIA/SIPA/ADMEDIA/SIPA/Scanpix

Väidetavalt maksti Wahlbergile Tänupüha ajal tehtud võtete eest 1,5 miljonit dollarit. Näitleja algses lepingus ei olnud punkti pärast filmi valmimist tehtavate lisavõtete kohta ja selle tõttu sai ta lisaraha küsida. Williamsi lepingus aga olid uued võtted kohe ära mainitud ja selle tõttu ta ei saanud lisaraha küsida.

Michelle Williams
Michelle Williams Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix

Sel nädalal teatasid selle filmiga seotud inimesed, et Wahlbergi ja Williamis lepingud ei olnud tegelikult erinevad ja ka Williams oleks saanud küsida lisaraha. Mõlemal ei olnud lepingus punkti lisavõtete kohta ning nad olid Euroopas võtetel samaaegselt ja sama arv päevi.

Nii Wahlbergil kui Williamsil on esindajad ja advokaadid, kellega nad enne filmilepingute sõlmimist nõu peavad, makstes neile kümme protsenti oma sissetulekutest.

Majandusväljaanne Forbes teatas möödunud aasta augustis, et Wahlberg on 2017. aastal kõige enam teeninud Hollywoodi  meesnäitleja oma 68 miljoni dollariga.

Williams sõnas USA meediale lisavõtete kohta, et kuna Ridley Scott on ta lemmikrežissöör, siis oli ta uued võtted nõus tegema ka tasuta.

«Olin valmis minema ükskõik kuhu ja kui kauaks, et film õigel ajal valmiks ja vaatajateni jõuaks,» lausus staar.

Filmiajakirjanike sõnul levivad filmi «All the Money in the World» ümber seni mitmed jutud ja ka vandenõuteooriad, millest enamik kindlasti ei vasta tõele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles