Parma hertsogi vallaspoeg nõudis kuninglikku tiitlit, saades selle kohtu abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parma hertsog Carlose vallaspoeg Carlos Hugo
Parma hertsog Carlose vallaspoeg Carlos Hugo Foto: twitter.com

Hollandi kuninglik pere saab uue liikme, kuna kohus ja põhiseadusnõukogu otsustas, et 21-aastane Carlos Hugo, kelle isa on Hollandi kuninga Willem-Alexanderi nõbu, Parma hertsog Carlos, saab kuningliku tiitli.

Kohtu otsuse alusel hakkab Hugo kandma tiitlit Tema kuninglik kõrgus prints Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parma, teatab The Guardian.

Hollandi kuningas Willem-Alexander
Hollandi kuningas Willem-Alexander Foto: DPPA/DPPA/Sipa USA/Scanpix

2015. aasta detsembris, kui Carlos Hugo Klynstra oli 18-aastane, alustas ta kohtuprotsessi oma biolooglise isa, Parma hertsogi Carlose vastu, et isa ta ametlikult omaks tunnistaks ja kuningliku pere liikmeks kuulutaks.

Parma hertsog Carlos
Parma hertsog Carlos Foto: wikipedia.org

Carlos Hugo ema on Parma hertsog Carlose noorpõlvesõber ja armuke Brigitte Klynstra ning vastavalt kokkuleppele hakkas nende 1997. aastal sündinud poeg kandma ema nime.

Klynstra teatel külastas hertsog oma poega regulaarselt ning neil ei olnud millestki puudus.

See aga ei olnud pojale vanemaks saades meeltmööda, vaid ta soovis rohkem, lisaks tiitlile ka enda kandmist Hollandi aadlike registrisse. Hollandi seaduse kohaselt võivad aadlike vallaslapsed saada tiitli.

Parma hertsog Carlose vallaspoeg Carlos Hugo
Parma hertsog Carlose vallaspoeg Carlos Hugo Foto: Twitter.com

«Kuulsin, et mu vallaspoeg Carlos Hugo Klynstra läks minu vastu kohtusse. Minu jaoks on see kurb uudis, sest tegemist on peresisese asjaga,» teatas Parma hertsog Carlos 2015. aastal.

2016. aastal teatas Hollandi justiitsministeerium, et Carlos Hugol on vastavalt seadusele õigus kanda tiitlit ning Haagi kohus kinnitas seda õigust. 

Nüüd teatas Hollandi põhiseadusnõukogu, et pärast arutamist kuningliku perega saab noormees ametlikult kuningliku pere liikmeks ja hakkab kandma tiitlit.

See muudatus hakkab kehtima 6 – 12 nädala pärast seda kui vastavad dokumendid on koostatud ja kinnitatud.  

47-aastane Parma hertsog Carlos on Bourbon-Parma dünastia juht, kuid ka Hollandi kuningliku pere liige.

Hertsog Carlose vanemad tekitasid Hollandis konstitutsioonilise kriisi, kuna ta ema, Hollandi printsess Irene astus katoliku usku kui ta 1963. aastal Parma hertsogi Carlos Hugoga abiellus. Nende poeg, praegune Parma hertsog Carlos sündis 27. jaanuaril 1970.

Parma hertsog Carlos teatas 7. oktoobril 2009, et on kihlatud Annemarie Cecilia Gualtherie van Weezeliga, nende tsiviilabielu registreeriti 12. juunil 2010 ja laulatus toimus 20. novembril 2010.

18. detsembril 1977 sündinud Annemarie on Hollandi tuntud poliitiku ja diplomaadi Johan Stephan Leonard Gualtherie van Weezeli tütar.

Paaril on kaks tütart, 9. mail 2012 sündinud Luisa ja 17. oktoobril 2013 sündinud Cecilia ning poeg Carlos, kes sündis 24. aprillil 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles