Belgia tuntud raadiohääl pidi vägistamisteema tõttu ameti maha panema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio
Raadio Foto: Pexels / CC0 Licence

Belgias pidi tuntud raadiosaatejuht Benjamin Marechal ameti maha panema, kuna küsis saates, et kas naised võivad vägistamisel orgasmi saada.

Marechal töötas prantsuskeelses raadiojaamas RTBF, mis sai tuntud saatejuhi teematõstatuse tõttu palju negatiivset tagasisidet, teatab AFP.

Marechal arutas oma igapäevases jutusaates, et kas naine võib vägistamise ajal orgasmi saada ja see ei meeldinud paljudele, eelkõige naistele.

Prantsuse 1970. - 1980. aastate pornotäht, praegu 62-aastane Brigitte Lahaie sõnas möödunud nädalal, et osa naisi naudib vägistamist. Marechal käsitles oma saates seda teemat möödunud reedel ja palus kuulajatel sõna sekka öelda.

Brigitte Lahaie
Brigitte Lahaie Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

«Brigitte Lahaie sõnas, et naine võib vägistamisest orgasmi saada. Mida, teie, minu kuulajad arvate?» küsis saatejuht.

Belglased helistasid ning saatsid sõnumeid ja e-kirju, milles mõistsid saatejuhi teemavaliku hukka. Hukkamõistjate seas oli ka tuntud inimesi, ärimehi, poliitikuid ja näitlejaid.

Raadiojaam RTBF vabandas kuulajate ees pärast seda, kui oli saanud palju kaebusi saatjuhi ja vägistamisteema kohta. Kaebused saate kohta jõudsid ka Belgia meedia kontrollorganini.

Marechal teatas eile, et ta paneb pärast kümmet aastat saatejuhi ameti maha, kuid töötab toimetajana edasi. Ta lisas, et tal oligi aeg saatejuhi kohalt lahkuda, sest tundis, et on end ammendanud.

Belgias tuntakse RTBF raadiojaama räigetest kommentaaridest ja tabuteemade käsitlemisest, samas on see jaam väga populaarne.

Marechal ei vabandanud oma lahkumiskõnes, et tõstatas saates vägistamisteema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles