Reinsalu kaitseb vägivallatsenud Ojasood: lõpetage kanakarja kambakas! (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Ojasoo, Urmas Reinsalu
Tiit Ojasoo, Urmas Reinsalu Foto: Fotokollaaž/Postimees

Esmaspäeval sai president Kersti Kaljulaid 104 allkirjaga avaliku kirja, milles taunitakse 2016. aastal näitlejanna kallal vägivallatsenud NO99 lavastaja Tiit Ojasoo kaasamist EV100 aastapäeva vastuvõtu kunstilise programmi loomisse, vahendab ERR.

Urmas Reinsalu peab allkirjakogumise aktsiooni üleliigseks, jagades mõtet, et Ojasoo on piisavalt juba kannatanud, sunnitud teatrijuhi kohalt lahkuma ja avalikult vabandust palunud.

Pöördumise algatajate, kunstnik Kadi Estlandi ja sotsiaalmeediagrupi «Virginia Woolf sind ei karda!» moderaatori Nika Kalantari kinnitusel ei ole antud juhul asi Tiit Ojasoo isikus, vaid temas kui sümbolis, kirjutab Eesti Päevaleht. «Kiri kannab laiemat sõnumit, et peaksime olema ühiskonnana vägivallatsemise vastu,» lausus Kalantari.

Kirjas meenutatakse presidendile, et vabariigi juubelipeo programmi tegema kutsutud Teater NO99 kollektiivi kuuluv lavastaja Tiit Ojasoo oli poolteist aastat tagasi sunnitud teatrijuhi kohalt tagasi astuma, kui avalikuks sai tema vägivald naissoost näitleja vastu, kes oli tollal ka tema alluv.

«Juhtum sai juriidilise lahenduse, Tiit Ojasoole anti uus võimalus ja ta töötab samas teatris lavastajana edasi. Kuid allakirjutanute silmis on sümboolse aktina kahetsusväärne, et talle on usaldatud EV100 aktuse peoprogrammi lavastamine,» märkisid allakirjutanud.
 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles