Keit Pentus-Rosimannus: Urmas Reinsalu tuleb vabastada ministriametist (5)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus ja Urmas Reinsalu
Keit Pentus-Rosimannus ja Urmas Reinsalu Foto: Elu24 fotomontaaž

Riigikogu liige Keit Pentus-Rosimannus avaldab arvamust Reinsalu kohta, kes kaitses naisterahva kallal vägivallatsenud Ojasood ning leiab, et minister tuleks vabastada ametist. 

Justiitsminister Urmas Reinsalu kaitses oma avalduses Tiit Ojasood öeldes: «Aitab! Lõpetage kanakarja kambakas! Kahetsen, et tema juhtumi puhul naistevastase vägivalla hukka mõistsin.»

Vastuseks Reinsalule kirjutab Pentus-Rosimannus: «Ma arvan, et mees, kes kahetseb naistevastase vägivalla hukkamõistmist, ei peaks olema Eesti vabariigi justiitsminister. Sellist hoiakut ei tohi tolereerida. Kui Reinsalu ja tema erakond ise sellest aru ei saa, peaks olema peaministri asi selline minister ametist vabastada.»

Kommentaarile on vastuse andnud teinegi poliitik – Laine Randjärv, kes juhib tähepanu Reinsalu kõnepruugile: «Lisaks sellele: «kanakarja kambakas» – kas see on tõesti justiitsministri «vääriline» väljend?» 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles