Matt Damon ei tohi enam seksuaalse ahistamise teemal sõna võtta

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matt Damon.
Matt Damon. Foto: Sipa USA/Sthanlee Mirador/Sipa USA/Scanpix

USA näitleja ja filmi «Good Will Hunting» eest Oscari võitnud Matt Damon sattus turmtule alla, kui astus välja koomik Louis CK kaitseks, ning palus avalikult toetada kõiki neid mehi, kes ei ole seksuaalsed kiskjad. Sellised kommentaarid ei läinud rahvale peale ning näitleja on pidanud nüüd enda väljaütlemiste pärast vabandama.

Pärast oma väljaütlemisi lubas Damon, et tema enam seksuaalse ahistamise teemat mõni aeg ei kommenteeri.

Damon kommenteeris enda kahtlaseid kommentaare Kathie Lee juhitud saates «The Today Show»: «Paljud need naised on minu kallid sõbrad ja ma armastan ja austan neid ning toetan seda, mida nad teevad, ja ma tahan olla osa muutusest, aga ma peaksin mõneks ajaks tagasi tõmbuma ja enda suu selle teema osas kinni hoidma.»

Matt Damon ütles detsembris, et Hollywoodi mehi, keda süüdistatakse seksuaalses ebasobivas käitumises, ei tohiks kõiki ühte potti panna. Damon sõnas: «Ma usun, et on olemas kindel käitumise spekter, eksole? Ja me peame välja mõtlema ... teate ju küll, on vahe, kas inimene patsutab kellegi tagumikku või vägistab ja pilastab lapsi. Mõlemad need käitumised tuleks eemaldada, aga neid ei tohiks sama mõõdupuu järgi hinnata. Nagu ka Louis CK asi. Ta ütles meedias ise: «ma tegin seda. Ma tegin need asjad. Need naised räägivad tõtt.» Ja ma mäletan ennast mõtlemas: see on märk kellestki ... kellestki, kellega me saaksime koostööd teha.»

Koomik Louis C.K karjääri tabas suur tagasilöök kui kaks naist tulid avalikkuse ette ja süüdistasid koomikut 2000ndate aastate alguses nende ees onaneerimises. 

Kas Louis C.K suudab veel enda karjääri päästa?
Kas Louis C.K suudab veel enda karjääri päästa? Foto: Frederick M. Brown/AFP

Aga asjad läksid Damoni jaoks veelgi hullemaks, kui ta hakkas hoopis rääkima meestest, kes ei ahista kedagi. See kommentaar ei olnud paljude jaoks sobiv, kuna keegi ei peaks saama medalit selle eest, et ta teisele inimesele emotsionaalselt või füüsiliselt haiget ei tee. «Good Will Huntingi» staar ütles Business Insiderile: «Me elame muutuste ajastul, ja see on hea, aga me peaksime meeles pidama, et on olemas terve hunnik mehi, ma olen enamuses nendega ka koos töötanud, kes ei tee selliseid asju ning kelle elud ei saa selle pärast rikutud. Kui ma pean alla kirjutama seksuaalse ahistamise asjale, siis mind ei huvita, ma teen seda. Ma oleksin seda ka enne teinud. Ma ei tee seda (ahistamine) ja enamus inimesi, keda ma tean, ei tee seda.»

Vaadates, kuidas asjad praegu meelelahutustööstuses on, ei tea kunagi, keda võidakse järgmisena seksuaalses ahistamises süüdistada. Viimane süüalune oli India päritolu ameerika koomik Aziz Ansari, kelle puhul aga tundub, et tegu polnud seksuaalse ahistamise, vaid lihtsalt halva seksiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles