Norrakas loopis politseid lumepallidega, saades selle eest 30-päevase vangistuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumepall
Lumepall Foto: Mikhail Tereshchenko/Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix

Norras Bergenis määras kohus 30-päevase vanglakaristuse mehele, kes politseinikke lumepallidega loopis ja nende tööd häiris.

Politseinikest said lumekuulide sihtmärgid, kui nad reageerisid Bergeni lõunaosast Åsanest tulnud kõnele, milles öeldi, et noored pidutsevad liiga valjult ja käituvad agressiivselt, teatab The Local.

Norra politsei
Norra politsei Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

«Meid ei ole kunagi varem sellisel viisil rünnatud,» teatas politsenik Jon Endre Skeie kohtus.

Juhtum leidis aset 2017. aasta aprillis kui Bergenis oli lund sadanud.

Alkoholi tarbinud noored olid agressiivseks muutunud, loopides teineteist, kaaskodanikke ja lõpuks politseinikke kättejuhtuvaga nagu kivid, pudelid, lillepotid ja lumepallid.

Politseinikud nõudsid, et noored üle käte läinud peo lõpetaks ja koju läheks, kuid neid hakati loopima kätte juhtunud asjadega, kaasa arvatud lumepallidega.

Lumepallide loopimine. Pilt on illustreeriv
Lumepallide loopimine. Pilt on illustreeriv Foto: Darren Staples/Reuters/Scanpix

«Politseinike ründamine on tõsine kuritegu. Väiksemate üleastumiste eest saab määrata trahvi, kuid selles juhtumis olid politseinikud sihtmärgiks, loopijale tuleb määrata karm karistus,» sõnas politseinike advokaat Kjetil Linge Tomren.

Politsei arreteeris peol olnutest seitse, kes olid kõige agressiivsemad ründajad.

Kohtu alla antute seas oli ka 21-aastane mees, kes oli kamba juht. Talle määras kohus ühe kuu pikkuse vangistuse jäiste lumepallide loopimises politseinike pihta ja ühe politseiniku hammustamise eest.

Lumepall
Lumepall Foto: Mikhail Tereshchenko/Mikhail Tereshchenko/TASS/Scanpix

Mees ei võtnud rünnakut omaks öeldes, et ta ei mäleta.

«Mis puudutab seda juhtumit, siis ma ei saanud nii käituda, sest ma ei ole selline inimene. Minu eesmärgiks ei olnud kedagi vigastada. Üritasin politseinikest eemale hoida,» sõnas norrakas meediale.

Mehe advokaat Jostein Alvholm sõnas, et ta klient oli mõnda aega eeluurimise all, seega peaks ta vanglakaristuse päevi lühendama.

«Ma ei näe siin karmiks karistuseks põhjust. Ta saab oma karistuse juba sellest, et läheb reaalselt vanglasse,» lisas advokaat.

Kuigi praegu on talv ja Norras lund küllaga, ei ole enam selliseid juhtumeid aset leidnud.

Lumesõda
Lumesõda Foto: DANISH ISMAIL/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles