Oma 13 last piinanud vanemaid võib oodata 94 aasta pikkune vangistus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Allen Turpin ja Louise Ann Turpin
David Allen Turpin ja Louise Ann Turpin Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

USAs Californias Los Angelese eeslinnas Perrisis leidis politsei aadressil 160 Muir Woods Road asuvast eramajast 13 last, keda vanemad olid aastaid piinanud ja näljutanud.

Võimud said lastest teada pärast seda, kui pere 17-aastane tütar pääses põgenema ja läks politseisse, teatab cnn.com.

Politse arreteeris laste vanemad, 56-aastase David Allen Turpini ja 49-aastase Louise Anna Turpini, keda süüdistatakse oma laste piinamises.

David Allen Turpin
David Allen Turpin Foto: Terry Pierson/AP/Scanpix
Louise Anna Turpin
Louise Anna Turpin Foto: Terry Pierson/AP/Scanpix

Reutersi teatel võivad vanemad süüdi mõistmisel saada kuni 94 aasta pikkuse vangistuse. Vanemaid süüdistatakse laste piinamises, ebaseaduslikus vangistamises ja näljutamises. Vanemad on seni eitanud, et nad oma lapsi piinasid. 

Uurijad ja lastekaitsjad kahtlustavad, et isa kasutas ühte tütart seksuaalselt ära, teisi lapsi piinati nende kinnisidumise ja ketistamisega pikaks ajaks.

Maja Los Angelese eeslinnas Perrisis aadressil 160 Muir Woods Road, kust politsei leidis 13 näljas last
Maja Los Angelese eeslinnas Perrisis aadressil 160 Muir Woods Road, kust politsei leidis 13 näljas last Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP/Scanpix

Prokurör Mike Hestri teatel kasutasid vanemad laste kinnisidumist nende karistamiseks ja see sai alguse aastaid tagasi, kui  kõige vanemad lapsed olid veel väikesed. Pere elas siis Texases Fort Worthis, kuid 2010 kolis Californiasse Perrisisse.

Prokuröri sõnul tunnistasid vanemad, et nad sidusid pahandust teinud lapsi voodi külge ja lapsed olid seal pikka aega. Lapsed said ka peksa ja neid kägistati, kui nad vanemate silmis midagi valesti tegid.

David Allen Turpin ja Louise Ann Turpin
David Allen Turpin ja Louise Ann Turpin Foto: Handout/Reuters/Scanpix

Vanemad ei keelanud lastele raamatuid ja mitmed neist pidasid päevikut, kuhu panid kirja kõik nendega juhtunu. Politseiuurijate sõnul on päevikutes kuupäevalise, vahel ka kellaajalise täpsusega kirjas, mida vanemad tegid ning need päevikud on tähtis materjal. 

Prokurör Hestrini teatel plaanis 17-aastasena kodust põgenema pääsenud tüdruk oma põgenemist kaks aastat, õed-vennad olid talle abiks. Tüdrukul õnnestus väljuda koos ühe õega akna kaudu, kuid õde hakkas kartma ja pöördus koju tagasi.

Maja Los Angelese eeslinnas Perrisis aadressil 160 Muir Woods Road, kust politsei leidis 13 piinatud last
Maja Los Angelese eeslinnas Perrisis aadressil 160 Muir Woods Road, kust politsei leidis 13 piinatud last Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP/Scanpix

Politsie leidis «piinamajast» 13 last, kelle vanus oli 2 – 29 eluaastat, osa neist olid leidmise hetkel köitega oma voodi küljes, osa aga vangistatud pimedasse ruumi. nad kõik olid pesemata ja näljas. 

Uurimine näitas, et lapsed said end pesta kuni kaks korda aastas, söögiks olid neil vanemate söömaaegade ülejäägid.

«Vanemad toitusid ise hästi, ostes toitu eelkõige enda tarbeks. Nad piinasid oma lapsi ka sellega, et ostsid näiteks kooke ja panid need põrandale, lapsed tohtisid neid vaadata, kuid ei tohtinud süüa,» lisas prokurör.

Hestri teatel näitas arstlik läbivaatus, et lapsed on nälginud pikka aega, nad on alakaalulised ning neil on halvasti kohtlemise tõttu raskeid psühholoogilisi probleeme.

Prokurör tõi näite, et pere 12-aastase tütre kaal vastas seitsmeaastase lapse omale ja 29-aastane tütar kaalus vaid 37 kilogrammi.

Näljas olemine on muutnud lapsed nõrgaks, samuti tähedati neil närvivalusid, mis on tingitud pikaajalisest regulaarsest piinamisest.

Kõik lapsed on haiglaravil, olles arstide ja psühhiaatrite kontrolli all. 

Politsei jätkab juhtumi uurimist, milles võib veel õõvastavat esile tulla. Naabrid sõnasid uurijatele, et selles peres oli midagi korrast ära, kuid nad ei teadnud, mis seal toimus ja nad ei tahtnud teiste pereellu sekkuda.

Turpinite naabrid
Turpinite naabrid Foto: Sandy Huffaker/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles