Prantsuse #Metoo liikumise käivitanud naine kaevati laimamise eest kohtusse (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Muller
Sandra Muller Foto: ANGELA WEISS/AFP/Scanpix

Prantsuse ajakirjanik, kes algatas Prantsusmaal ahistamisvastase #Metoo liikumise, mis seal kannab nimetust #balancetonporc (Pane siga kiunuma), anti laimamise eest kohtusse.

Sandra Mulleri teatas 13. oktoobril 2017 Twitteris, et Prantsuse telejuht Eric Brion ahistas ja alandas teda kommenteerides ta keha ja rindu ning kutsus seksile, teatab The Local.

Sandra Muller
Sandra Muller Foto: Angela Weiss/AFP/Scanpix

«Brion sõnas mulle, et talle meeldivad minu suured rinnad, et ma oma kehalt olen talle vastuvõetav ning ta tahab minuga seksida, võimaldades mulle orgasme,» sõnas naine.

Prantslanna sõnul ei pea ükski naine selliseid kommentaare taluma, kui ta ei taha.

Pärast Mulleri postitust jõudsid Twitterisse kümned juhtumid, milles naised teatasid oma seksuaalsest ahistamisest.

Mulleri teatel vabandas Brion ta ees avalikult, kuid eile vahetas mees taktikat ja teatas, et annab ta laimamise eest kohtusse.

«Brion tahab minult väidetava laimamise eest saada 50 000 eurot, mina peaksin maksma kinni ka kohtukulud, mida on 10 000 eurot,» kirjutas ajakirjanik Facebookis.

Eric Brion
Eric Brion Foto: Twitter.com

Muller oli  nende seksuaalse ahistamise vaikusemüüri murdnud naiste seas, kelle väljaanne Time nimetas 2017 aasta inimeseks.

Time valis aasta inimeseks #MeToo liikumise
Time valis aasta inimeseks #MeToo liikumise Foto: Handout/Reuters/Scanpix

Prantslanna lubas, et ta ei anna alla ja on valmis Brioniga võitlema «viimase veretilgani».

«#balancetonporc on võimaldanud naistel end uuesti maksma panna, takistada ahistamist  ja tuua päevavalgele selle, millest ühiskonnas valjul häälel ei räägita. Loodan, et kohtus tekib tõeline arutelu, kuidas võidelda seksuaalse ahistamise vastu. Brion tahab minu suud sulgeda, kuid see ei õnnestu,» lausus ajakirjanik.

Sandra Muller
Sandra Muller Foto: Angela Weiss/AFP/Scanpix

Mulleri advokaadi Alexis Guedj teatel andis Brion ajakirjaniku kohtusse 10. jaanuaril, kuid veel ei ole teada, millal esimene kohtuistung aset leiab.

Brion sõnas 30. detsembril 2017 väljaandele Le Monde, et ta pöördus kokteilipeol Sandra Mulleri poole ebaviisakusi kasutades.

 «Ta meeldib mulle. Ma ei osanud siis paremaid sõnu leida ja lähenesin üsna otse,» teatas telemees, kes kinnitas, et ta hiljem vabandas.

Brion süüdistas  samas Mullerit olukorra segaseks ajamises ja tema võrdlemises Hollywoodi produtsendi Harvey Weinsteiniga, keda süüdistatakse kümnete naisnäitlejate seksuaalses ahistamises.

Brioni kinnitusel on Mulleri süüdistused mõjunud ta karjäärile halvasti, teda on rünnatud nii meedias kui sotsiaalmeedias.

Kuna temast on tehtud «ahistajakoletis», otsustas ta oma maine ja karjääri nimel Mulleri vastu kohtusse minna.

Prantsusmaal on #Metoo liikumist kritiseerinud mitmed vanema põlvkonna filmistaarid, kaasa arvatud Catherine Deneuve ja Brigitte Bardot.

Deneuve’i arvates peab ahistamisvastane liikumine kõiki mehi ahistajaks, mehed ei julge selle tõttu enam flirtida.

Catherine Deneuve
Catherine Deneuve Foto: Stella Photography/Elevation Photos/Photoshot/Scanpix

«Meestel on õigus flirtida, te ei saa neid keelata. Ahistamisvastane liikumine on puritaanlik, nähes sugudebvahelist suhtlemist ühekülgsena,» teatas staar.

Bardot arvates on #Metoo absurdi tipp, sest suur osa ahistamisjuhtumitest on naiste enda välja mõeldud.

Staari sõnul oli ta aastaid seksisümbol ja mitte keegi ei ahistanud teda. 

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot Foto: CAP/KFS/Image supplied by Capital Pictures/Scanpix
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles