Surnud naine sünnitas vahetult enne oma matmist lapse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matusebüroo
Matusebüroo Foto: Wally Santana/AP/Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigis Kaplinna provintsis Mthayisis said matusebüroo töötajad üllatuse osaliseks, kui leidsid vahetult enne naise matust kirstust ka surnud vastsündinu.

33-aastasel last oodanud Nomveliso Nomasonto Mdoyil tekkisid terviseprobleemid ja ta suri ootamatult, teatab Daily Mail.

Matusebüroo töötajatel teatel sündis laps, kes samuti oli surnud, kümme päeva pärast naise surma.

«Naine oli juba matuseks ettevalmistatud ja me hakkasime teda kirstu tõstma. Kontrollisime veel kõik üle ja märkasime, et ta jalgade vahele on midagi tekkinud. Leidsime eest surnult sündinud lapse. Meid üllatas lapse leidmine, olime nii ärevil, et me ei märganud ta sugu,» teatas Lindokuhle matusebüroo esindaja Fundile Makalana.

Kirst
Kirst Foto: Pascal Deloche / GODONG/picture-alliance / Godong/Scanpix

Makalana lisas, et ta on matusebüroos töötanud üle 20 aasta, kuid varem ei ole ta kogenud, et surnud naine sünnitaks.

Matusebüroo
Matusebüroo Foto: Wally Santana/AP/Scanpix

Surnud naise ema, 76-aastane Mandzala Mdoyi sõnul ehmatas teda teade, et ta tütar sai kümme päeva pärast oma surma lapse.

Aafriklanna sõnul peaksid arstid seda fenomeni selgitama, et inimestes ei tekiks paanikat ega leviks kuulujutte nagu oleks tegemist millegi saatanlikuga.

Lahkamisarstide sõnul tõukasid lapse emast välja surnukeha lagunemisega kaasnevad protsessid, kaasa arvatud metaangaasi ja süsinikdioksiidi teke ning bakterite vohamine.

Pere teatel eirasid nad nad kuulujutte nagu oleks Nomveliso surmajärgse sünnitamise puhul saatana käsi mängus. Laps jäeti emaga samasse kirstu ja nad kremeeriti koos.

Surnu riietamine
Surnu riietamine Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Scanpix

Ei ole teada, kas naise haigestumisel oleks saanud lapse elu keisrilõike abil päästa.

Meditsiiniekspertide sõnul tuleb aegajalt ette, et  surnud rase sünnitab pärast surma. See kannab meditsiinis nimetust surmajärgne loote väljumine.

Surnud naise keha hakkab kokku vajuma ning gaasid lükkavad surnud loote läbi sünnikanali välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles