Lastepiinajatest ameeriklased toitsid koeri paremini kui lapsi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Allen Turpin ja Louise Ann Turpin
David Allen Turpin ja Louise Ann Turpin Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

USAs Californias Los Angelese lähedal Perrinis tabati vanemad, kes oma 13 last piinasid, näljutasid ja mustuses elama sundisid.

Uurimine näitas, et vanemad hooldasid oma kahte koera paremini kui lapsi, koertel oli alati kõht täis ja nad olid kasitud, teatab news.com.au. 

57-aastane isa David Turpin ja 49-aastane ema Louise Turpin peeti politsei poolt kinni ning neile esitati süüdistus oma laste piinamises, näljutamises ja vangistamises. Täna, 19. jaanuaril leidis California Riverside’i kohtus aset esimene istung, kus vanemad süüdistusi omaks ei võtnud.

David Turpin
David Turpin Foto: Terry Pierson/AP/Scanpix
Louise Turpin
Louise Turpin Foto: Terry Pierson/AP/Scanpix

Politsei leidis Turpinite majast lapsed, kes olid vanuses 2 – 29 eluaastat. Lapsed olid väga kõhnad, räpased ja kartlikud. Nende kasv ja kehakaal ei vastanud nende vanusele.

Uurimine näitas, et lapsed tohtisid end pesta 1 - 2 korda aastas. Kui lapsed olid puhtad, siis näidati neid vahel ka avalikkusele. 

David ja Louise Turpini lapsed
David ja Louise Turpini lapsed Foto: Ekraanitõmmis Twitterist

Lapsed viidi haiglasse, kus neid ravitakse ja toidetakse, lisaks hakkavad nad taastumisel saama psühholoogilist ravi.

Politseile oli üllatuseks, et pere kaks malta koera nägid paremad välja kui lapsed.

Malta koer. Pilt on illustreeriv
Malta koer. Pilt on illustreeriv Foto: April Smith / SWNS.COM/April Smith / SWNS.COM/Scanpix

Kohale kutsutud loomakaitseinspektor Christina Avila teatas uurijatele, et tegemist on emaste üheaastaste malta koertega, kes on hea tervise juures, hästi toidetud ja hooldatud. Lisaks on neid on treenitud. Korrakaitsjad viisid Turpinite koerad loomade varjupaika.

Malta koer. Pilt on illustreeriv
Malta koer. Pilt on illustreeriv Foto: April Smith / SWNS.COM/April Smith / SWNS.COM/Scanpix

«Pere laste seisund oli kohutav, samas oli perel kaks koera, kelle eest vanemad hoolitsesid paremini kui oma laste eest. See ei ole normaalne,» laususid politseinikud.

Lapsi piinanud paari võib süüdi mõistmisel oodata ees kuni 94 aasta pikkune vangistus.

USA meedia intervjueeris Louise Turpini õde Elizabeth Floresit, kelle sõnul tuleb probleemi juuri otsida nende lapsepõlvest. Nad kasvasid üles vägivaldses kodus, kus nad sattusid seksuaalse ärakasutamise ohvriks.

Elizabeth Flores
Elizabeth Flores Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Naise teatel ei tahtnud ta õde ega õemees teiste pereliikmetega suhelda, selle tõttu ta kahtlustas, et nende peres ei ole kõik korras, kuid ta ei arvanud, et ta õde  oma lapsi piinab.

Turpinid elasid varem Texases Fort Worthis, kuid alates 2010. aastast Californias. Vanemad ostsid Perrinisse maja 2014. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles