Kuulsused, kes võtsid endalt elu

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe Foto: Personalities/Scanpix

Depressioon on uskumatult raske probleem, mille vastu miljonid inimesed iga päev võitlevad. Kuigi mõned saavad end läbi teraapia või ravimite terveks ravida, siis lõppeb asi teiste jaoks niivõrd traagiliselt, et piinade lõpetamiseks otsustatakse endalt elu võtta.

Siin ongi nimekiri staaridest, kes pimedusest väljapääsu ei leidnud, ning otsustasid end tappa.

Robin Williams,  63-aastane

Robin Williams
Robin Williams Foto: Scanpix

Maailmakuulus koomik otsustas end üles puua, kuna tema keha näitas Parkinsoni tõve sümptomite ilminguid. Lisaks kinnitasid tema sõbrad, et mees kannatas kroonilise depressiooni all.

Marilyn Monroe, 36-aastane

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe Foto: Caters News Agency / Scanpix

Kuulsusega saabunud tähelepanu ning kuulujutud tema väidetavast afäärist USA presidendi John F. Kennedyga olid naisele liiast ning ta otsustas anti-depressantide üledoosiga endalt elu võtta.

Kurt Cobain, 27-aastane

Kurt Cobain
Kurt Cobain Foto: AFP Photo / Scanpix

Bändi Nirvana asutaja ja solist võitles depressiooni ning narkootikumide sõltuvusega. Päevad enne seda, kui ta ennast maha lasi, oli ta põgenenud võõrutusravikeskusest, kus ta ei suutnud enda sõltuvusest võitu saada. 

Ernest Hemingway, 61-aastane

Ernest Hemingway.
Ernest Hemingway. Foto: AP

Kuulus romaanikirjanik kannatas sügava depressiooni all. Kirjanik üritas enda probleemi lahendada alkoholiga, sest teadaolevalt oli mees suur alkoholisõber. Aga lõpuks sai haigus temast siiski võitu ning ta lasi ennast maha.

Vincent Van Gogh, 37-aastane

Vincent van Gogh (1853 - 1890)
Vincent van Gogh (1853 - 1890) Foto: wikipedia.org

Maailmakuulus kunstnik ja impressionismi kunstivoolu rajaja kannatas depressiooni, skisofreenia, ägeda porfüüria jt haiguste all, mis lõpuks viisid ta nii kaugele, et ta end maha lasi. Mehe depressiooni oli näha mitme tema maali pealt.

Sylvia Plath, 30-aastane

Sylvia Plath
Sylvia Plath Foto: Wikimedia Commons

Üks 20. sajandi tuntumaid luuletajaid kannatas depressiooni all. Naine püüdis end mitmel korral ära tappa. Tal see ka viimaks õnnestus, kui ta enda pea gaasiahju pistis ning mürgitusse suri.

Virginia Woolf, 59-aastane

Virginia Woolf
Virginia Woolf Foto: Wikimedia Commons

19. ja 20. sajandi üks tuntumaid naiskirjanikke võitles terve elu vaimsete probleemidega. Kuigi ta oli nooremas eas vaimuhaiguse üle võidu saanud, siis vanemad eas tal selle vastu võitlemiseks enam jõudu ei jätkunud. Enda hüvastijätkukirjas tunnistas ta, et ta on liiga väsinud võitlemaks suureneva hullumeelsuse vastu ning et ta hakkas hääli kuulma. Kirjanik täitis ühel õhtul enda taskud kividega, kõndis merre ja uputas end.

Tony Scott, 68-aastane

Tony Scott
Tony Scott Foto: Scanpix

Tony Scott oli filmilavastaja, kelle üks tuntumaid filme oli «Top Gun». Tema vend, teine tuntud režissöör tunnistas, et Tonyl oli vähk ja see haigus oli temast võitu saamas. Lavastaja tahtis aga enda tingimustel siit ilmast lahkuda ja hüppas Vincent Thomas'i sillalt surnuks.

Dana Plato, 34-aastane

Dana Plato
Dana Plato Foto: Bio.com

Kõige enam tuntud kui sarja «Different Strokes» osatäitja, kes sattus juba teismeeas narkootikumide küüsi. Naine käis terve enda ülejäänud elu võõrutusravilt võõrutusravile, kuid 1999. aastal otsustas ta võtta rahustite üledoosi, mis tema elu võttis. Näitleja tappis end ära üks päev pärast Howard Sterni raadiosaates osalemist, milles saatesse helistanud kuulajad sõimasid teda narkohooraks ja litsiks.

Chester Bennington, 41-aastane

Chester Bennington
Chester Bennington Foto: AP/SCANPIX

Linkin Parki solist otsustas endalt elu võtta poomise läbi, kui eraelulised probleemid said mehele liiast. Mees kannatas depressiooni ja alkoholi sõltuvuse käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles