Kes saab halvima näitleja Kuldvaarika, kas Tom Cruise või Johnny Depp?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Cruise filmis «The Mummy»
Tom Cruise filmis «The Mummy» Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Kõige halvema filmi auhinnale, Kuldsele vaarikale (Golden Raspberry) on tihe konkurents kahe filmi «The Mummy» (Muumia) ja «Fifty Shades Darker» (50 tumedamat varjundit) vahel.

Veel on kõige halvemate filmide nominendid «Baywatch», «The Emoji  Movie», «Transformers XVII: The Last Knight», teatab Hollywood Reporter. 

Halvimate naispeaosatäitjate kategoorias on nominendid Katherine Heigl filmis «Unforgettable», Dakota Johnson filmis «Fifty Shades Darker», Jennifer Lawrence filmis «Mother!», Tyler Perry  filmis«BOO! 2: A Madea Halloween» ja Emma Watson filmis «The Circle».

Filmikriitikute sõnul peaks selle auhinna saama Dakota Johnson.

Dakota Johnson
Dakota Johnson Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Halvima meespeaosatäitja kategoorias ennustatakse Kuldse Vaarika auhinda võrdselt nii Tom Cruise’ile rolli eest filmis «The Mummy» ja Johnny Deppile piraadikapten Jack Sparrow osatäitmise eest linateoses «Pirates of the Caribbean XIII: Dead Men Tell No Tales» (Kariibi mere piraadid: Salzari kättemaks). 

Tom Cruise ja Annabelle Wallis filmis «The Mummy»
Tom Cruise ja Annabelle Wallis filmis «The Mummy» Foto: Chiabella James/AP/Scanpix
Brenton Thwaites ja Johnny Depp filmis «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales»
Brenton Thwaites ja Johnny Depp filmis «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales» Foto: Peter Mountain/AP/Scanpix

Filmikriitikute sõnul on Depp end piraadikapteni rollis ammendanud, Cruise nägi lihtsalt naeruväärne välja.  

Johnny Depp piraadikapten Jack Sparrowna
Johnny Depp piraadikapten Jack Sparrowna Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost
Tom Cruise filmis «The Mummy»
Tom Cruise filmis «The Mummy» Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Selles kategoorias on veel nominendid Jamie Dornan filmis «Fifty Shades Darker», Zac Efron filmis «Baywatch» ja Mark Wahlberg linateostes «Daddy’s Home 2» ja «Transformers: The Last Knight».

Jamie Dornan
Jamie Dornan Foto: imago stock&people/imago/Future Image/Scanpix

Kõige halvema meeskõrvalosatäitja Kuldvaarikat pakutakse võrdselt nii Russell Crowe’ile rolli eest filmis «The Mummy» kui Anthony Hopkinsile osatäitmise eest linateoses «Transformers: The Last Knight».

Russell Crowe filmis «The Mummy»
Russell Crowe filmis «The Mummy» Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost
Anthony Hopkins filmis «Transformers: The Last Knight»
Anthony Hopkins filmis «Transformers: The Last Knight» Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Kuldvaarika nominendid halvima meeskõrvaosatäitja kategoorias on veel Javier Bardem filmides «Mother!» ja «Pirates of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales», Josh Duhamel osatäitmisega filmis «Transformers: Last Knight» ja Mel Gibson rolliga filmis «Daddy’s Home 2».

Halvima naiskõrvalosatäitja nominendid Kuldvaarika auhinnale on Kim Basinger filmis «Fifty Shades Darker», Sofia Boutella filmis «The Mummy», Laura Haddock linateoses «Transformers: Last Knight», Goldie Hawn filmis «Snatched» ja Susan Sarandon linateoses «A Bad Moms Christmas»

Kriitikute arvates on selle ära teeninud Sofia Boutella, kes muumiana just väga hirmuäratav ei olnud.  

Sofia Boutella filmis «The Mummy»
Sofia Boutella filmis «The Mummy» Foto: Universal Pictures/AP/Scanpix

Kõige halvema režissööri nominentideks on Darren Aronofsky filmiga «Mother!», Michael Bay filmiga «Transformers: The Last Knight», James Foley  filmiga «Fifty Shades Darker», Alex Kurtzman filmiga «The Mummy» ja Anthony Leonidis filmiga «The Emoji Movie».

Kriitikute arvates on kõige enam Kuldvaarika vääriline Alex Kurtzman.

Alex Kurtzman
Alex Kurtzman Foto: wikipedia.org

Kõige viletsama stsenaariumi Kuldvaarika nominendid on filmid «Baywatch», «The Emoji Movie», «Fifty Shades Darker», «The Mummy» ja « Transformers: The Last Knight».

Kriitikute arvates võiks selle auhinna saada film «The Mummy».

Kuldvaarikaid jagatakse üks päev enne Oscarite galat, 3. märtsil. 

Kuldvaarikas (inglise keeles Golden Raspberry Award, lühendatult Razzie) on Ameerika Ühendriikide filmiauhind, mida antakse välja halvimate filmide ja osatäitmiste eest.

Kuldvaarika auhind
Kuldvaarika auhind Foto: wikipedia.org

Auhinna rajas USA publitsist John J. B. Wilson 1980. aastal. Esimesed Kuldvaarikad kuulutati välja 31. märtsil 1981 Wilsoni elutoas, need anti 1980. aasta halvimate filmide eest.

Auhinna nimi on vihje inglise kõnekeelele, kus «raspberry»  mitte üksnes vaarikat, vaid ka «kõhutuult».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles