Lapsepiinajast David Turpin osutus ka naiseröövliks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David ja Louise Turpin 2011. aastal Las Vegases oma abielutõotusi uuendamas
David ja Louise Turpin 2011. aastal Las Vegases oma abielutõotusi uuendamas Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

USAs Californias Los Angelese lähedases Perrises tabas politsei abielupaari David ja Louise Turpini, kes oma 13 last piinasid ja näljutasid.

Uurimine näitas, et David Turpin on lisaks lastepiinajale ka naiseröövel, sest ta röövis oma naise, kes siis kandis Louise Robinette’i nime, kui naine oli alaealine ja sundis endaga abielluma, teatab news.com.au.

Louise Turpin 49-aastasena
Louise Turpin 49-aastasena Foto: FREDERIC J. BROWN/AFP/Scanpix

16-aastane Louise Robinette õppis Lääne-Virginas Princetoni keskkoolis, kui ta kohtus 24-aastase David Turpiniga. Robinette’i pere arvas, et mees võrgutas tüdruku ära, lubades talle jõukat elu.

Louise Robinette’i ema Phyllis Robinette oli Wal-Marti ostukeskuses kassapidaja ja laulis kirikukooris, isa Wayne Robinette oli jumalasulane. Peres oli kokku kolm tütart, lisaks Louise’ile ka Elizabeth ja Teresa.  

David Turpin õppis Louise’iga kohtudes Virginia Tehnikaülikoolis IT alal.

Uurijate sõnul tegi mees alaealisele tüdrukule ajupesu ja see jätkus kas siis kui neile lapsed sündisid.

Pere eluga kursis olevate psühhiaatrite sõnul mõjutas Louise’i nii päritoluperes kogetud vägivald kui ka see, et mees ta röövis ja ajupesu tegi.

Politsei sõnul elasid mõlemad vanemad oma nooremas eas kogetud vägivalda välja oma 13 lapse peal, keda nad peksid, näljutasid ja karistuseks voodi külge sidusid.

David ja Louise Turpin
David ja Louise Turpin Foto: Handout/Reuters/Scanpix

49-aastase Louise’i 36-aastase õe Teresa sõnul lubas ema Louise’il 1984. aastal endast kaheksa aastat vanema mehega kohtamas käia, kuid varjas seda oma abikaasa eest.

Kuid pere sai üllatus eosaliseks, kui David Turpin võttis ühel päeval Louise’i koolist kaasa ja nad põgenesid Texasesse.

Pere teatas Louise’i kadumisest politseile, politseinikud tabasid noored ja alaealine Louise pidi oma emale Phyllisele helistama. Isa sai juhtunust teada ja oli tütre peale väga tige.

Kuid Louise ja David otsustasid siiski kokku jääda ja abielluda.

Phyllis ja Wayne Robinette’i abielu ei jäänud kestma, nad lahutasid. Naine astus uude suhtesse ja sai veel kolm last, Billy Lamberti, Alene’i ja McCeary Lee.

Pere teatel  ei teadnud nad Louise’i ja Davidi elust Texases peaaegu mitte midagi, kuna nad olid Lääne-Virginiast ligi 2000 kilomeetri kaugusel. Louise ja David Turpini kaks vanemat last, Jessica ja Joshua sündisid 1980. aastatel Texases Fort Worthis ning siis oli veel kõik korras.

Pere sai hiljem teada, et veel sündis lapsi  ning nad arvasid, et Turpinid on heal järjel ja elavad õnnelikku elu.

David Turpin töötas Texases elamise ajal lennundus- ja kaitsetehnoloogia firmas Lockheed Martin, olles IT spetsialist. Ta lahkus sellest firmast 2010 ja sai töökoha teise kaitsetööstusfirmasse Northrop Grumman.

David Turpin
David Turpin Foto: Terry Pierson/AP/Scanpix

Õde Teresa Robinette oli Louise'i lahkumise ajal vaid kolmene, kuid ta mäletab, kuidas vanemad nimetasid David Turpinit irooniliselt «võluvaks printsiks».

David Turpinit tabas 2011. aastal pankrott ja ta ei jõudnud enam Texases Fort Worthis asuva maja laenu pangale maksta. Lisaks olid neil suured krediitkaardi ja arstiabi võlad.

Uurimine näitas, et Turpinid hakkasid oma lapsi piinama juba Texases elamise ajal, kui nende elu läks allamäge ning nad lukustasid lapsi tubadesse ja näljutasid.

Turpinite lapsed ei olnud aastaid käinud hambaarsti ega teiste arstide juures. Laste olukorra varjamiseks teatasid vanemad Californiasse kolides võimudele, et nende lapsed on kodukoolitusel ja nad ise õpetavad neid. Nad registreerisid isegi ametlikult nende kodus tegutsenud Sandcastle Day Schooli.

Vanemad suutsid kaua aega varjata nii sugulaste, naabrite kui võimude eest, kuidas nad oma lastesse suhtuvad.

Nad hoidsid sotsiaalmeedia abil üleval pilti ideaalselt perest. Kui 2015. aastal sündis nende 12. laps, siis postitasid nad Facebooki temast mitmeid pilte. 13. laps sündis 2016. aastal.

2016. aastal surid nii Phyllis kui Wayne Robinette ning pere üllatuseks ei tulnud Louise oma ema ega isa matusele.

Louise Turpin lootis, et oma suure laste arvuga jääb ta mõnele teleprodutsendile silma ning nad saavad oma tõsielusaate, kuulsust ja rikkust. Seda ei juhtunud ja ta valas koos abikaasaga viha laste peal välja.

Kui üks vanematest lastest üritas põgeneda, hakkasid vanemad lapsi päevadeks nende voodi külge siduma.

California võimud jõudsid peres toimuva jälile tänu 17-aastase tütre põgenemisele ja julgele tegutsemisele. Vanemad arreteeriti ning neile esitati süüdistus laste piinamises, vangistamises ja näljutamises. Veel on teada, et vanemad lubasid lastel end pesta 1 – 2 korda aastas.

David Turpinit süüdistatakse ka alaealise võrgutamises hoolimata sellest, et ta Louise Robinette’iga abiellus.

Vanemaid hoitakse Los Angelesest 95 kilomeetri kaugusel Robert Prestley vanglas. Louise ja David Turpin eitavad, et kohtlesid oma 13 last halvasti.

Paar uuendas 2011. aastal Las Vegases oma abielutõotust, selleks pesti lapsed puhtaks, neile osteti uued riided ja neid näidati avalikkusele. 

David ja Louise Turpin 2011. aastal Las Vegases oma abielutõotusi uuendamas
David ja Louise Turpin 2011. aastal Las Vegases oma abielutõotusi uuendamas Foto: Reuters/AFP/AP/SCANPIX
David ja Louise Turpini lapsed
David ja Louise Turpini lapsed Foto: Ekraanitõmmis Twitterist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles