Video: Hannoveri lennujaamas puhkes Turkish Airlinesi alal massikaklus

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Facebooki videost

Saksa politsei kinnitas, et eile puhkes Hannoveri lennujaamas massikaklus ligi 200 inimese vahel, kelle maharahustamiseks tuli kasutada pipragaasi.

Kaklus sai praegu teadaolevatel andmetel alguse kurdide ja türklastest reisijate vahelisest konfliktist, vahendas Mirror.co.uk. Nimelt protestisid kurdid Turkish Airlinesi check-in-ala läheduses Türgi sõjategevuse vastu Süürias, kuid nende demonstratsioonile astusid vastu türklastest reisijad.

Videost on näha, kuidas inimesed jagavad üksteise suunas lööke ning kasutavad lippe peksmisrelvana.

Hannoveri politsei reageeris lennujaama terminali B-osas toimunud massikaklusele kiirelt ning pidi vihaste poolte eraldamiseks kasutama pipragaasi.

Paljud kohalviibinud karjusid, et Türgi president Recep Tayyip Erdoğan on fašist, vahendas Haz.

«Toimus spontaanne kurdide demonstratsioon, kus protestiti sõjaväe kasutamise vastu,» sõnas Hannoveri politsei esindaja André Puiu. Ta lisas, et demonstreerijad sattusid reisijatega konflikti ning kogu õhkkond oli väga agressiivne.

Sündmuskohale saabus ligi 20 erihädaabi sõidukit ning ametnikud said olukorra kiiresti kontrolli alla. Veel ei ole teada, kas ja kui palju inimesi politsei vahistanud on.

Protestid said alguse sellest, et Türgi sõjavägi alustas nädalavahetusel suuremahulise õhu- ja maaväe operatsiooniga Põhja-Süürias, kus koos Süüria mässulistega rünnati Ameerika Ühendriikidega mestis olevat Kurdi Demokraatliku Ühenduse partei YPG alasid. Türgi valitsus plaanib luua ka 30 kilomeetri pikkuse puhvertsooni Türgi piiri äärde.

Türgi valitsus peab Põhja-Süüriat kontrollivat Kurdi Demokraatliku Ühenduse Parteid terroristlikuks organisatsiooniks ning väidab, et nii nemad kui ka Kurdistani Töölispartei (PKK) on vastutavad juba 30 aastat kestnud Türgi riigisiseste mässude eest. Kurdid näevad seda aga hoopis võitlusena oma iseseisvuse eest.

Türgi president Erdoğan on lubanud, et sõjaväeoperatsioon on kiire ning puudutab vaid piirkonnas olevaid relvarühmitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles