Hümni ärajätmise sõimurahe raputas Karmel Killandi seitse kilo kõhnemaks (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmel Eikner
Karmel Eikner Foto: ERR

ERRi elamussaadete juht ja ETV aastavahetuse programmi peaprodutsent Karmel Killandi on pärast uusaastaööl tehtud saatuslikku otsust ja hümni ärajätmist küll 7 kilo kõhnem, kuid eestlaste pahameel ei taha raugeda. 

Värskes Naistelehes avaldab pikaaegne teletöötaja, et see periood on olnud talle väga raske ning naine on seda südamest üle elanud.

Karmel Killandi palus kõigilt vabandust, keda pahandas või solvas Eesti hümni mängimatajätmine uusaasta südaööl. Kuid ta rõhutas, et otsus ei sündinud kergekäeliselt.  See aga ei ole eestlast maha rahustanud ja nii mõnigi on oma pahameelt väga äärmuslikul viisil väljendanud. 

Jaanuari alguses selgitas Killandi «Aktuaalsele kaamerale», et otsust tehes, kas muuta Eesti rahva jaoks väga olulist traditsiooni aasta ühel tähtsamal päeval, istuti ühise laua taga EV100 korraldustoimkonna, presidendi kantselei ja linna esindajatega.

«Tegelik ja ainus põhjus oligi selles, et esimest korda üldse meie riigi ajaloos oli president otse Vabaduse väljakul ja rahva hulgas. Rahvast oli väga palju, ilutulestik oli suur. Ehk kogu melu oli nii võimas, et kartsime, et hümn ei jää piisavalt hästi kõlama. Seetõttu sai valitud teine lugu,» põhjendas Killandi.

Refereeritud teksti täispikka artiklit loe Naistelehest. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles